ACTUALITATE 12 aprilie 2024

Sediul pompierilor din Sfântu Gheorghe intră în renovare; investiția: peste 3,2 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1841 vizualizări

Peste 3,2 milioane de lei este valoarea proiectului de reabilitare termică, energetică și modernizare a sediului de Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe. Investiția este realizată cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Recent a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. 

Execuția a debutat, oficial, în 10 aprilie. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 18 luni. 

„Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de confort termic, reducerea și optimizarea consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreținere, precum și reducerea cu 49,35% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. 

Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului „Do No Significant Harm” (DNSH), cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde”, se arată într-un comunicat de presă trimis vineri de ISU Covasna. 

Este de precizat și că valoarea execuției este de peste 1,9 milioane de lei. Diferența până la 3,2 milioane de lei, valoarea totală a proiectului, o reprezintă proiectarea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, Alexandru Marian Rechițean. 

Tot potrivit acestuia, sunt aproximativ 150 de pompieri care lucrează, în ture, în spațiile care urmează a fi reabilitate. 

Lucrarea va fi executată de asocierea dintre S.C. ZSOLEN PRODCOM S.R.L. (lider de asociere), S.C. ELECTROCONSTRUCTIA ELCO S.R.L. și S.C. ARGUS S.R.L. SF. GHEORGHE. 

Proiectul este implementat de Ministerul Afacerilor Interne în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al Judeţului Covasna. 

Despre acest proiect s-a mai vorbit în februarie 2023, când ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, care între timp au fost schimbați, au înmânat, la sediul MAI, 25 de contracte de finanțate semnate pentru proiecte depuse în cadrul PNRR. Printre acestea, se afla și cel de reabilitare termică, energetică și modernizare a unei construcții a Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, în valoare, însă, la acea vreme, de 3,1 milioane de lei.

Toate cele 25 de contracte cifrau peste 190 de milioane de lei. 

În ceea ce privește firma care coordonează execuția lucrării la Sfântu Gheorghe, S.C. ZSOLEN PRODCOM S.R.L., aceasta s-a ocupat, în 2022, și de reabilitarea, modernizarea și extinderea sediului Primăriei Dobârlău, un proiect în valoare de peste 1,6 milioane de lei. 

Sursa foto: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.