ACTUALITATE 11 octombrie 2010

Se schimbă conducerea DSP Covasna

de Monica Vrânceanu | 273 vizualizări
Directoarea Deme Judit nu se înscrie la concursul pentru noua conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Funcțiile de conducere ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna vor fi scoase la concurs, în această lună, de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), alături de altele similare din mai multe județe ale țării. Conform înțelegerii dintre partidele aflate la guvernare, postul de director executiv aparține UDMR, iar cel de director adjunct PDL, acesta din urmă anunțând susținerea pe acest post a Alinei Bârjan.

Directoarea Deme Judit nu se înscrie la concursul pentru noua conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică

Funcțiile de conducere ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna vor fi scoase la concurs, în această lună, de către  Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), alături de altele similare din mai multe județe ale țării. Conform înțelegerii dintre partidele aflate la guvernare, postul de director executiv aparține UDMR, iar cel de director adjunct PDL, acesta din urmă anunțând susținerea pe acest post a Alinei Bârjan.

Actualul director al DSP, Deme Judit, a declarat că nu își va depune candidatura la concursul ANFP, dorind să se reîntoarcă în sistemul sanitar ca medic.

„După opt ani petrecuți la conducerea DSP, cred că a venit momentul să mă reîntorc la meseria mea, aceea de medic primar ORL. Au fost ani frumoși cei de la DSP, am învățat multe despre sistem, am aflat multe realități și cred că am avut și realizări pentru Direcție - laboratoare, sediu, însă consider că e timpul să aplic cele acumulate prin reîntoarcerea la meseria de bază”, a declarat Deme Judit.

UDMR alege între un secretar sancţionat și un fost director al REMAT

Pentru conducerea DSP Covasna și-au depus dosarele de concurs fostul secretar al comunei Dalnic, Nagy Csaba, și fostul director comercial REMAT, Olah Iosif.

Despre Nagy Csaba se știe că acesta este secretarul comunei Dalnic, fiind sancționat la un moment dat ca urmare a unei hotărâri a Comisiei de disciplină din Prefectura Covasna, deoarece nu a transmis la timp anumite documente ale Primăriei către Prefectură. Nagy a atacat în instanță actul de sancționare, acum existând o acțiune pe rol în acest sens.

„Condițiile concursului sunt destul de largi - se cere o experiență de trei ani pe specializare, dar nu o specializare exactă, nu se spune că trebuie să fii medic sau altceva. Practic, poate participa oricine, dacă asta e exigența ANFP, asta e. Tematica este una vastă însă, cuprinde legislația funcționarului public, cea a achizițiilor și cea specifică sistemului sanitar. Oricum, este nevoie și de o susținere politică”, a mai spus Deme Judit, nedorind să comenteze detalii legate de cei care și-au depus dosarele la concursul pentru conducerea DSP.

Pe care din cei doi candidați îi va susține însă UDMR Covasna nu se știe încă, președintele executiv al Uniunii, Tischler Ferencz, declarând că nu s-a luat încă o decizie în acest sens, ca urmare a faptului că timpul avut la dispoziție pentru depunerea candidaturilor a fost unul foarte scurt.

”UDMR a avut o întâlnire cu domnul Nagy Csaba în urmă cu câteva zile dar nu s-a ajuns la o decizie. Din cauză că trebuiau depuse până pe 8 octombrie dosarele, ambii candidați au fost sfătuiți să se înscrie în concurs, urmând ca noi să decidem săptămâna aceasta pe cine vom susține”, a explicat Tischler Ferencz.

Concursul pentru DSP Covasna va avea loc luna aceasta, în data de 18 având loc examenul scris iar în data de 20 etapa interviului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
ANEHOIU, 24 mai 2011
VISE....VISE..... VISE DE ADORMIT COPII DRAGA GIGI SI VODA.
diana, 23 octombrie 2010
greu a fost cu Deme Judith..la toate a spus da,si faptic a fost nu..cred ca scaunul a fost lipit cu super glue de fundul ei.nu se mai inscrie la concurs ori nu mai are parte de sustinerea citeste integral
gigi, 13 octombrie 2010
VODA, asta e politica. Stai linistit, dupa alegerile viitoare o sa ai ROMAN de etnie ROMANA la fiecare institutie. Ai rabdare....
romanu, 12 octombrie 2010
nu stiu cum un fost arbitru poate sa devina sef la DSV habar nare .si numai prin pile a fost si director la remat unde se fura can codru ....m....ie dl MARE ROMAN IOSIF............
magor, 12 octombrie 2010
Lupta intre Ervin si mustata?
VODA, 12 octombrie 2010
De ce nu angajati un cetatean ROMAN de etnie ROMANA? Numai cei de etnie maghiara au dreptul in judetul Covasna?
cos si sin, 12 octombrie 2010
Va reusi cel care are pilele mai bune si da spaga buna. Asta este la moda in judet.
oblio, 12 octombrie 2010
Fost director REMAT, recent somer prefectura. Oare prefectul pe cine o sustine??????????????
camelia, 12 octombrie 2010
In sfarsit scapam de D-nu Dr.Mereuta Stefan Gheorghe. Ajunge si-a facut plinul si-a plasat copii in functii de conducere fiul Mereuta Geo Administrator la Spitalul Vilcele,fica (adoptiva) Vigheci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.