ACTUALITATE 3 decembrie 2020

Se renunță la o serie de restricții pentru mai multe localități covăsnene

de David Leonard Bularca | 1128 vizualizări

Pentru 10 unități administrativ-teritoriale rata incidenței a cazurilor de COVID a scăzut sub 3/1.000 de locuitori

În Municipiul Târgu Secuiesc și în localitățile Brădet, Brăduț, Chichiș, Dobolii de Jos, Estelnic, Fotoș, Păpăuți, Sâncraiu și Tălișoara se încheie de joi, 3 decembrie, măsurile suplimentare luate pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2, conform Hotărârii cu numărul 79 din 2 decembrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna. La Sfântul Gheorghe și Brateș scenariul roșu se prelungește pentru o perioadă de încă 14 zile.

Pentru localitățile în care nu se mai impun măsuri suplimentare se încheie aplicabilitatea Hotărârilor cu numărul 72 din 16 octombrie 2020, respectiv 73 din 17 octombrie 2020.

În continuare, rămân în vigoare măsurile transpuse în Hotărârea cu numărul 71 a CJSU Covasna. Acolo se specifică, printre altele, o serie de reguli, în context pandemic, legate de procesul electoral pentru alegerile parlamentare, dar și faptul că „organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţe/localităţi este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori”. Aceleași reguli se aplică și în cazul restaurantelor, barurilor, cafenelelor, operatorilor economici licențiați în jocuri de noroc, unde la peste 3/1000 de locuitori se interzice activitatea la interior. 

Reamintim că bilanțul de miercuri, 2 decembrie a.c., a arătat 17 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 în județul Covasna. 

Conform Prefecturii Covasna, un număr de 11 localități covăsnene au, miercuri, 2 decembrie, incidența cumulată pe ultimele 14 zile, fără focare, peste 3/1000 de locuitori. Aceste localități sunt Sf. Gheorghe, Alungeni, Aninoasa, Belin, Brateș, Comandău, Covasna, Moacșa, Racoșul de Sus, Surcea și Zagon.

Aceeași sursă arată că 30 de localități din județ au incidența cumulată pe ultimele 14 zile, fără focare, între 1,5 – 3/1000 locuitori, în timp ce 24 de localități au incidența cumulată pe ultimele 14 zile, fără focare, sub 1,5/1000 de locuitori. Fără nici un caz pozitiv rămân 58 de localități din județ.

Conform DSP Covasna, la nivelul întregului județ rata cumulată de incidență a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile, fără focare, este, miercuri, de 2,21/1.000 de locuitori.

Începând de sâmbătă, 28 noiembrie, sub o nouă serie de restricții au intrat și localitățile Filia și Moacșa, iar pentru Baraolt, Racoșul de Sus și Zoltan aceleași măsuri s-au prelungit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.