ACTUALITATE 9 ianuarie 2013

Se primesc cererile de finanţare pentru proiecte sportive şi culturale

de Monica Vrânceanu | 52 vizualizări

Cererile de finanțare pentru proiecte sportive și culturale pot fi depuse la Primăria Sfântu Gheorghe până pe 15, respectiv 16 ianuarie, pentru a putea fi apoi analizate și trimise spre finanțare.

Potrivit informațiilor oferite de către municipalitate, principiile care stau la baza sistemului de finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru proiectele și acțiunile culturale implică libera concurență, transparența, diversitatea culturală, susținerea debutului – încurajarea iniţiativelor persoanelor fizice sau ale persoanelor juridice de drept privat, recent autorizate, respectiv înființate, pentru a desfășura activități culturale. În ceea ce privește domeniile pentru care se acordă finanțare nerambursabilă, acestea sunt: cultură, tineret (pentru programe, proiecte și acțiuni culturale), domeniul multicultural și domeniul promovării valorilor secuiești. Acordarea de finanțare nerambursabilă este condiționată de existența altor surse de finanțare, proprii sau atrase de beneficiar. Nu pot depune însă proiecte cei care au datorii la bugetul local, după cum banii obținuți pe proiecte nu pot fi utilizați în acoperirea unor debite.

Cei care solicită finanțare pentru proiecte și acțiuni sportive vor trebui să completeze inclusiv o declarație de imparțialitate, arătând că vor acționa în conformitate cu obiectivele autorității finanțatoare.

Cererile de finanțare sunt analizate de către o comisie specială, care ia în calcul mai mulți factori la acordarea punctajului – locul de desfășurare a acțiunii/proiectului, forma de organizare a solicitantului, modul de prezentare a proiectului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.