ACTUALITATE 17 aprilie 2013

Se pregătește competiția pentru conducerea TAM

de Monica Vrânceanu | 540 vizualizări

Autorităţile locale speră ca până la finele lunii mai Teatrul Andrei Mureşanu să aibă un nou director

Concursul pentru conducerea Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) ar putea fi deschis la finele acestei luni, presupunând o perioadă de 30 de zile pentru depunerea candidaturilor și proiectelor de management cu care vor veni candidații.

În virtutea autonomiei culturale, primarul Antal Árpád i-a împuternicit pe consilierii români să se ocupe de problema ivită la TAM odată cu demisia fostului director, regizorul Horațiu Mihaiu.

Consilierul local Mădălin Guruianu a declarat că astăzi va avea loc o întâlnire între consilierii locali români și angajații din TAM, urmând să se discute aspectele și implicațiile perioadei care urmează. După aceea, săptămâna viitoare va ajunge în Comisia de Cultură și apoi în Consiliul Local documentația legată de modalitatea de organizare a concursului pentru ocuparea postului de manager al TAM.

„Sperăm ca la sfârșitul acestei luni să înceapă perioada de 30 de zile prevăzută pentru depunerea dosarelor candidaților, inclusiv a proiectelor de management, urmând ca apoi, undeva la finele lunii mai, să avem un nou director al TAM”,  a mai spus Guruianu.

Preavizul lui Horațiu Mihaiu va expira pe 29 aprilie, iar până la organizarea concursului, TAM va fi condus de către un interimar care va veni, cel mai probabil, din interiorul instituției.

Teatrul românesc din Sfântu Gheorghe a rămas din nou fără director pe 29 martie, când Horațiu Mihaiu a demisionat în urma unor neînțelegeri cu Comisia de evaluare din partea Primăriei, care trebuia să aprecieze munca directorului TAM din ultimul an. Chiar dacă respectiva Comisie ar fi recomandat demiterea lui Mihaiu, acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece directorul TAM a fost „mai rapid” și a renunțat el la post. Conducerile din ultimii ani ale TAM au fost afectate constant de demisii ale directorilor, aceştia motivând întotdeauna lipsa susţinerii financiare din partea Consiliului Local Sfântu Gheorghe, dar şi lipsa unui sediu propriu al TAM, care în prezent îşi împarte spaţiile cu Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.