ACTUALITATE 21 noiembrie 2013

Se lucrează la clădirea care va găzdui noua creșă din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 152 vizualizări

Lucrari cresa Sfantu Gheorghe noiembrie 2013 - 2

După ce în urmă cu mai bine de o lună s-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea unei clădiri din Sfântu Gheorghe în vederea transformării acesteia în creșă, lucrările au fost în sfârșit demarate în urmă cu câteva zile. Proiectul de reabilitare și modernizare a clădirii are o valoare de 2,26 de  milioane de lei, este implementat de Direcția de Asistență Comunitară (DAC), iar ADR Centru îl finanțează cu 1,5 milioane de lei.

Noua creșă va funcționa într-o clădire de pe strada Kós Károly, iar schelele au fost deja amplasate și muncitorii au început lucrul, care va dura atât cât va mai permite starea vremii. Directorul DAC, Tankó Vilmos, ne-a declarat că din punct de vedere financiar nu există niciun impediment ca realizarea lucrărilor să nu poată fi finalizată la termen, adică până în mai 2014.

Tot ceea ce ar putea întârzia lucrările are legătură cu eventuale probleme tehnice, care țin de arhitectură și structura construcției pe care se lucrează. Dar banii necesari sunt, asta nu va fi o problemă și nu vor exista posibilități de întârziere din această cauză”, a punctat Tankó.

Creșa din strada Kós Károly va avea 60 de locuri, în vreme ce în prezent, creșa din oraş are 30 de locuri, dar acolo sunt înscriși peste 50 de copii. Noua creșă va dispune de vestiare, grupuri sanitare, bucătărie, spații de luat masa, camera de joacă pentru copii. Clădirea va fi mansardată, iar acolo vor fi amenajate dormitoarele, camera izolator, spălătoria, uscătoria și sala de călcat rufe. Tankó Vilmos a precizat că lucrările trebuie efectuate cu mare atenție, deoarece clădirea ce se transformă este veche de 101 ani – de altfel, aceasta este cunoscută și sub numele de Vila Elveţiană.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.