ACTUALITATE 29 octombrie 2010

Se caută soluţii pentru oamenii străzii

de Monica Vrânceanu | 123 vizualizări
Primăria Sfântu Gheorghe va încerca să găsească soluții pentru adăpostirea persoanelor nevoiașe în sezonul rece Primăria Sfântu Gheorghe va încerca să găsească soluții pentru adăpostirea, pe timp de noapte în perioada de iarnă, a persoanelor nevoiașe care nu au case și caută să se adăpostească de frig prin diverse locuri din oraș. Primarul Antal Arpad a declarat că, între-adevăr, numărul celor fără locuință pare să fie în creștere la Sfântu Gheorghe și că deși nu s-a reușit să se afle încă exact de unde vin aceste persoane, se

Primăria Sfântu Gheorghe va încerca să găsească soluții pentru adăpostirea persoanelor nevoiașe în sezonul rece

Primăria Sfântu Gheorghe va încerca să găsească soluții pentru adăpostirea, pe timp de noapte în perioada de iarnă, a persoanelor nevoiașe care nu au case și caută să se adăpostească de frig prin diverse locuri din oraș.

Primarul Antal Arpad a declarat că, între-adevăr, numărul celor fără locuință pare să fie în creștere la Sfântu Gheorghe și că deși nu s-a reușit să se afle încă exact de unde vin aceste persoane, se bănuiește că nu toate sunt de la noi din județ.

Antal Arpad a arătat că, în mod normal, cazurile de oameni fără locuință îi sunt sesizate fie de Poliția Comunitară, fie de Jandarmerie, luându-se apoi legătura cu cei de la Direcția pentru Asistență Comunitară (DAC) în vederea adăpostirii acestora.

„Încercăm să găsim soluții de fiecare dată, să facem loc, dar Adăpostul de noapte este mereu plin. În caz că va fi nevoie, vom suplimenta cu acele containere de locuit pe care le avem, în care am mai putea oferi peste zece paturi”, a mai explicat Antal Arpad.

Primarul spune că din datele pe care le are, foarte mulți oameni ai străzii se află în incinta Gării din Sfântu Gheorghe, fiind de părere că acești oameni se duc ”acolo unde li se permite”, în vreme ce, pe de altă parte, există un flux continuu al celor care ”călătoresc” cu trenul, adăpostindu-se în gări diferite.

„Trebuie să fim foarte atenți, deoarece se anunță o iarnă grea. Ideea este că, deși poate nu sună bine, nu ne-ar conveni să avem grijă de oameni ai străzii care vin din alte județe, cum ar fi din Constanța, deoarece avem și noi problemele noastre”, a mai spus primarul, adăugând că oricum ar fi, în caz de necesitate nimeni nu va fi lăsat să înghețe pe străzile din Sfântu Gheorghe.

Potrivit unor date oferite de Jandarmeia și de Prefectura Covasna, numărul oamenilor străzii pare să fi crescut la Sfântu Gheorghe în ultima vreme, mai ales odată cu răcirea vremii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ramona, 31 octombrie 2010
primarul nostru are probleme ! ce Doamne iarta-ma il face sa creada ca vine in Sf. Gheorghe un om al strazii tocmai din Constanta? hai sa fim seriosi ! si cu ce mijloc de transport,ca doar nu vine pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.