ACTUALITATE 15 mai 2012

Se apropie Festivalul Florilor Comestibile

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Flori de soc pane, salată cu petale de lalele sau înghețată cu petale de violete – iată doar câteva dintre bunătățile pe care le vom putea gusta la Festivalul Florilor Comestibile care va avea loc luna viitoare la Sfântu Gheorghe.

Povestea ciudatului festival a început acum doi ani, când bucătarul șef Blaskó János a preparat diferite bucate din flori de dovleac, gălbenele și petale de trandafiri. Anul acesta așadar va avea loc cea de a treia ediție a evenimentului, iar organizatorul Kovács István spune că în luna iunie vizitatorii vor putea gusta din nou ciudățenii culinare preparate din flori.

Kovács István, patronul Complexului Park, spune că în județul Covasna nu sunt cunoscute bucatele preparate din flori, deși acestea pot fi foarte gustoase dacă sunt preparate în mod corespunzător. „Florile și frunzele violetelor și ale panseluțelor pot fi folosite pentru aromatizarea dulciurilor, dar putem obține și băuturi speciale dacă le congelăm în cuburi de gheață. Înghețata de violete este un desert de renume mondial, a fost preferata prințesei Sissi. În rețeta de bază s-a folosit apă, dar acum se prepară mai sofisticat, se folosesc violete și portocale, iar decorarea se face cu nuci” – spune Kovács István.

Bucătarul Blaskó János recomandă ca pentru prepararea bucatelor din flori să folosim plante din producția proprie pentru că cele din comerț pot conține diferiți produși chimici care provin din folosirea pesticidelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.