Şcolile şi grădiniţele din Sfântu Gheorghe, dotate cu echipamente moderne achiziţionate prin PNRR
Toate şcolile şi grădiniţele din municipiul Sfântu Gheorghe au fost dotate, pe parcursul acestui an şcolar, cu echipamente şi materiale didactice moderne, achiziţionate de către autorităţile locale printr-un proiect finanţat cu peste 22 de milioane de lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, sălile de clasă au fost dotate cu mobilier nou, respectiv cu catedre, mese, scaune, biblioteci şi dulapuri, precum şi cu table interactive şi alte dispozitive inteligente.
„Anul trecut, administraţia locală a câştigat cu succes o finanţare de peste 22 de milioane de lei din fonduri europene prin PNRR, ceea ce a permis achiziţionarea de mobilier nou, echipamente digitale şi materiale didactice pentru grădiniţe şi şcoli (...) În total, am dotat cu echipamente digitale 352 de săli de clasă din 19 instituţii de învăţământ, pentru a sprijini învăţarea în medii virtuale şi am furnizat mobilier nou şi materiale didactice pentru 389 de săli de clasă din 17 instituţii. 41 de săli de specialitate au fost echipate cu mobilier nou, echipamente digitale şi materiale sportive. 14 laboratoare IT şi trei ateliere de formare profesională au fost modernizate datorită noilor materiale didactice şi echipamentelor digitale”, se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei.
Mai multe unităţi de învăţământ, respectiv trei şcoli gimnaziale şi şase licee, au primit echipamente pentru gimnastică, mingi de fotbal, handbal şi baschet, saltele fitness, dulapuri pentru mingi, precum şi echipamente pentru tenis de masă şi badminton, iar Liceul de arte „Plugor Sándor” şi Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe au primit instrumente muzicale, iar liceele „Constantin Brâncuşi”, „Berde Áron” şi „Puskás Tivadar” au fost dotate şi cu echipamente pentru atelierele de specialitate şi materiale didactice pentru laboratoare.
Autorităţile locale au făcut un apel către elevi să utilizeze cu grijă noile echipamente pentru ca şi generaţiile următoare să se poată bucura de acestea.
De altfel, la începutului noului an şcolar, primarul Antal Árpád i-a avertizat pe părinţi că vor trebui să suporte contravaloarea pieselor de mobilier, în eventualitatea în care vor fi stricate de către copii, în contextul în care o parte dintre acestea fuseseră deja deteriorate în unele şcoli, la numai o săptămână de la livrare.
„Acolo unde copiii strică, vor trebui să plătească părinţii. Nu se poate, adică nu putem accepta ca unii să lucreze şi alţii să distrugă (...) Toate instituţiile de învăţământ au primit echipamente de aceeaşi calitate (...), dar fiecare unitate de învăţământ a avut posibilitatea să decidă în ceea ce priveşte culorile”, a declarat primarul Antal Árpád.
Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook