ACTUALITATE 6 iunie 2017

Școala Altfel pentru elevii de la „Mihail Sadoveanu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1899 vizualizări

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a desfășurat săptămâna trecută activitățile din cadrul Școlii Altfel. Printre acestea s-au numărat a doua ediție a Campionatului Prieteniei și prima a campionatului de kendama, biblioteca vie, excursii, plantare de flori și pomișori în curtea școlii și multe alte acțiuni interesante și creative.

„Am călătorit la propriu și la figurat. Am parcurs drumuri de reconstituire ale unor vremuri apuse, am traversat orașe și sate ce stau de strajă patriotismului nostru, am urmat pașii unor personalități ale culturii românești, am cunoscut locuri și oameni remarcabili. Ne-am simțit minunat! Și dacă se poate, am putea spune că am dat viață unei biblioteci formate din oameni care ne-au citit din cărțile vieții lor, din cărțile alegerilor lor. Am avut invitați, am ascultat cu interes poveștile lor de viață sau despre carieră și am văzut în ochii elevilor noștri bucurie, încredere și speranță. Am primit vizite care au atras atenția copiilor și i-au motivat și i-au pus în postura de a crede mai mult în ei și în viitorul lor”, transmite profesoara școlii gimnaziale, Angelica Meleacă.

La Ziua Sportivă, organizată în prima zi din Săptămâna Altfel, au luat parte cele 15 clase primare ale școlii. „Fetele au avut parte de un festival de dans pe clase, unde au dat dovada de talent, muncă în echipă, coordonare și nu în ultimul rând de un interes uriaș față de activitățile sportive. Băieții s-au întrecut într-un campionat de fotbal pe clase, dovedind corectitudine, fair-play, muncă în echipă și respect față de ceilalți. A urmat apoi sistematizarea emoțiilor și sentimentelor prin transcrierea trăirilor prin mesaje pe baloane”, spun coordonatorii programelor din Școala Altfel.

În vreme ce elevii claselor primare desfășurau activități sportive, cei din ciclul gimnazial, clasele V-VI, se întreceau în Jocurile Minții prin concursuri de Rubik, Remy, Monopoly, table, sudoku, șah sau, mai nou, kendama.

Cei mai mari, elevii din clasele VII-VIII, au desfășurat activități la fel de interesante, fiind parte a proiectului educațional „Biblioteca Vie”.

„Proiectul educațional pe care îl propunem reprezintă o încercare de a le arăta elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” detaliile neștiute despre posibilele cariere pe care aceștia ar putea să le îmbrățișeze în viitor, direct de la profesioniștii din diferite domenii. (...) Încercând să construim un program adaptat nevoilor și curiozităților elevilor școlii noastre, am găsit o modalitate de a le trezi acestora interesul pentru anumite domenii și pentru a-i motiva să caute detalii și să pună întrebări referitoare la informațiile primite. Dorim, de asemenea, prin realizarea acestui eveniment să îi motivăm pe elevi să facă alegeri bazate pe un temei solid și să le insuflăm dorința de a-și continua studiile astfel încât să își atingă scopurile și să construiască pe baza alegerilor o carieră de succes”, informează coordonatorii Bibliotecii Vii de la „Mihail Sadoveanu”.

În fața elevilor au venit, rând pe rând, mai mulți invitați, printre care și Cătălin Morar, în calitate de inginer silvic și manager al Ocolului Silvic Buzăul Ardelean, Ioan Baciu, inginer cadastru, măsurări topografice, Constantin Vlad, în calitate de fermier, Valentin Cârlig, comisar de poliție, Nicolae Bularca, inspector de asigurări, Alexandru Stroie, directorul sucursalei Raiffeisen Bank Întorsura Buzăului, Nicolae Boian, inginer mecanic, profesor la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” și Teodora Ungureanu, inițiatorul proiectului, studentă la jurnalism în cadrul Universității București și fotograf freelancer.

O altă activitate interesantă desfășurată în cadrul Școlii Altfel de elevii de la „Mihail Sadoveanu” a fost acțiunea de plantare de flori și pomi. „Reprezentanții claselor de gimnaziu au plantat ceva ce urma „să le poarte numele”, deoarece fiecare floare sau pomișor plantat avea să fie marcat cu numele clasei. Cu siguranță, și cei mici, și cei mari vor fi mai atenți la curtea interioară a școlii noastre! Mai frumos, mai colorat, mai responsabil! Împreună, e loc de bine și de mai bine!”, punctează profesoara Angelica Meleacă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.