ACTUALITATE 11 mai 2021

Schimbări de scenarii în școlile covăsnene pentru perioada 12 – 14 mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 1176 vizualizări

A crescut numărul școlilor din scenariul 1, de la 162, la 233

Inspectoratul Școlar Județean Covasna informează că, pe fondul modificării ratelor de răspândire COVID în localitățile județului, s-a schimbat și scenariul de funcționare în mai multe unități de învățământ. Astfel, în perioada 12 – 14 mai, crește numărul școlilor care funcționează după scenariul 1 (cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție), de la 162, câte erau prevăzute începând de luni, la 233, începând de miercuri. În scenariul 2 mai rămân așadar 70 de școli.

Modificările vin în principal de la unitățile de învățământ din Brăduț, Cernat, Comandău, Ojdula, Ozun, Poian, Târgu Secuiesc, Turia și Zagon.

Link spre tabelul online unde se prezintă situația fiecărei școli în parte: https://bit.ly/3eAcgEP.

Cel mai recent Ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății a modificat scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în funcție de incidența de 1/1.000 de locuitori.

Astfel, în Scenariul 1 se prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 se aplică acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 /1.000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină. Acesta presupune:

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a si a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

b) Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

Săptămâna trecută, după vacanța de Paști, 5 -7 mai, în scenariul 1 au fost 107 școli, iar în cel de-al doilea 196. Ulterior, în 7 mai s-a anunțat că în perioada 10 – 14 mai în scenariul 1 vor fi 162 de unități de învățământ din județ, în vreme ce în scenariul 2 vor fi 141. Dar de miercuri situația se schimbă, așadar.

În cel mai recent bilanț COVID-19, publicat marți, 11 mai, se arată că au fost depistate încă 9 îmbolnăviri cu SARS-COV-2 în județul Covasna. Potrivit INSP, incidența COVID aici este 0,85/1.000, în scădere față de luni, de la 0,95/1.000. Cazuri active mai erau 193. De la începutul pandemiei aici au fost înregistrate 8.347 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Numai localitatea Vârghiș se află în intervalul 4 - 7,5/1.000 locuitori. Localitățile Arcuș, Moacșa, Mereni, Bixad, Ilieni, Ghidfalău și Reci au incidența cumulată/ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, dar mai mică de 3/1.000 de locuitori. Cu incidență peste 1/1.000 sunt, în total, 11 localități din județ, adică, pe lângă cele menționate până acum, în această categorie (peste 1/1.000) mai figurează Sfântu Gheorghe, Sita Buzăului și Micfalău. 

Situația integrală privind incidența pe localități se regăsește pe site-ul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, https://www.dspcovasna.ro/.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.