ACTUALITATE 17 septembrie 2020

Scenariu roșu la o școală din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2596 vizualizări

Cursurile se suspendă în intervalul 17 – 30 septembrie

Cursurile la nivelul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe se vor derula exclusiv online, conform scenariului roșu, transmite Inspectoratul Școlar Județean, după ce trei elevi din clase diferite au fost depistați pozitivi la infecția cu noul coronavirus. 

În urma adresei Direcției de Sănătate Publică Covasna remisă Inspectoratului Școlar Județean Covasna vă informăm asupra faptului că se suspendă activitatea didactică din cadrul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” Sf. Gheorghe pe o perioadă de 14 zile, în intervalul 17.09. – 30.09.2020, în urma confirmării a trei cazuri pozitive în rândul elevilor proveniți din clase diferite, respectiv un caz confirmat pozitiv în rândul cadrelor didactice. Prin urmare, întregul proces instructiv- educativ se va desfășura online, conform Scenariului 3. Unitatea de învățământ va dispune realizarea activităților obligatorii: curățenie, aerisire, dezinfecția curentă și terminală a spațiilor unității, respectiv clase, săli, holuri, toalete”, se arată într-un comunicat de presă publicat joi pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.  

Marți, autoritățile anunțau că elevii unei clase de a VI-a și cei ai unei clase de a XII-a de la Liceul „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe au trecut la orele online, conform scenariului roșu, după ce în prima zi de școală au intrat în contact cu persoane depistate ulterior COVID-19 pozitive. Era vorba atunci despre o profesoară, diriginta, în cazul clasei a VI-a, respectiv un elev, în cazul celor de a XII-a.

Informațiile de marți arătau și că la nivelul județului 6 cadre didactice din 6 unități de învățământ se aflau în izolare, 6 cadre didactice din 5 unități de învățământ se aflau în carantină, în timp ce un cadru didactic a fost confirmat cu COVID-19.  

În izolare se aflau la data respectivă și 79 de elevi din 7 unități de învățământ din județ, 13 elevi din 3 unități erau în carantină, în timp ce 4 elevi din 2 unități de învățământ au primit rezultat pozitiv în urma testării.

Raportarea de joi a cazurilor de COVID-19 a arătat că la nivel de județ au fost înregistrate 28 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, iar numărul total s-a ridicat astfel la 1.017.

Totodată, primarul din Sfântu Gheorghe a anunțat că de luni celelalte școli din Sfântu Gheorghe vor funcționa conforma scenariului galben. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.