ACTUALITATE 17 septembrie 2020

Antal Árpád: Scenariul galben, aplicat de luni în toate școlile din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 7549 vizualizări

Elevii vor merge la ore prin rotație

Începând de luni, 21 septembrie, scenariul galben va fi aplicat în toate unitățile de învățământ din Sfântu Gheorghe, au anunțat joi autoritățile locale. Astfel, cursurile se vor face hibrid, adică elevii vor învăța online, dar vor fi prezenți și la cursuri, prin rotație.

„Din informațiile pe care eu le am în acest moment, și le am deja oficiale, pentru că în urmă cu zece minute am primit și mail-ul, începând de luni va trebui să trecem pe scenariul galben în municipiul Sfântu Gheorghe, ceea ce înseamnă că în grădinițe și în învățământul primar, respectiv clasele a VIII-a și a XII, vor merge în continuare la școală. Cei din clasele V, VI, VII, respectiv IX, X și a XI-a vor trebui să meargă jumătate la școală, jumătate să fie online. Asta nu este decizia municipalității. Asta este reglementat de către Guvern. Iar în ceea ce privește perioada de rotire a copiilor, respectiv decizia cine merge acasă, cine merge la școală, este a instituțiilor de învățământ”, a precizat joi într-o conferință de presă primarul Antal Árpád.

Edilul a precizat că va propune ca rotația să se facă din două în două săptămâni, iar elevii care vor rămâne să studieze acasă să fie cei care au probleme de sănătate sau care locuiesc împreună cu rudele care suferă de boli cronice.

„Și ca un al treilea criteriu să fie luat în considerare cine are echipamentul necesar în acest moment pentru a participa la învățământul online”, a mai spus primarul.

Inspectoratul Școlar Județean Covasna transmite că actualizarea scenariilor de funcționare în unitățile de învățământ, după noile date primite joi de la DSP, este în desfășurare, și că urmează ca fiecare decizie să fie comunicată după ce e este adoptată, conform legii. Cel mai probabil, informații concrete despre cum se vor desfășura cursurile începând de luni în școlile din județ vor fi făcute publice vineri, a spus inspectorul școlar general, Kiss Imre.

Între timp, s-a anunțat oficial și prima școală din județ în care se va aplica scenariul roșu. Inspectoratul Școlar Județean a transmis joi că toate cursurile la nivelul Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe se vor derula exclusiv online, după ce trei elevi din clase diferite au fost depistați pozitivi la infecția cu noul coronavirus.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.