ACTUALITATE 6 ianuarie 2013

Sărbători cu excese de mâncare și băutură

de Monica Vrânceanu | 70 vizualizări

Sărbători cu excese de mâncare și băuturăPerioada Crăciunului și cea a Anului Nou a venit din nou cu excese de mâncare și băutură, astfel că cei de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgențe Sfântu Gheorghe au avut zile și nopți pline. Cu toate acestea, urgențele nu au depășit limitele anilor trecuți. De Crăciun, la SJU s-au născut zece copii, iar între Crăciun și Revelion s-au mai născut alți 20 de bebeluși. În aceeași perioadă, la Urgențe au ajuns 259 de persoane, majoritatea cu probleme cauzate de consumul mare de alcool, gastrite acute și colici abdominale, contuzii și fracturi; de asemenea, au ajuns aici și două persoane cu tentative de suicid.

Între 31 decembrie 2012 şi 2 ianuarie 2013 la SJU s-au născut șapte copii, dintre care unul, o fetiță, pe 1 ianuarie. La Urgențe au ajuns 249 de pacienți, mulți dintre aceștia în stare de ebrietate, cu gastrite acute și colici abdominale sau cu contuzii și fracturi în urma căzăturilor pe gheață.

Serviciul de Ambulanță Covasna a intervenit în cazul a sute de solicitări între Crăciun și Revelion. Directorul Serviciului, Torok Zsuzsanna, a declarat că intervențiile nu au fost pe cazuri ieșite din comun, ci majoritatea pe cazuri frecvente în această perioadă a anului: fracturi, consum excesiv de alcool sau mâncare. A fost și un caz de intervenție la accident, unde s-au deplasat două Ambulanțe și un echipaj SMURD; din fericire, accidentul nu a fost unul grav ci a însemnat mai mult o sperietură bună pentru protagoniști, care au intrat cu mașina într-un copac. Între 31 decembrie 2012 și 2 ianuarie 2013, cei de la Ambulanță au răspuns la 101 solicitări, cele mai multe înscriindu-se în rândul problemelor create de consumul excesiv de alcool sau mâncare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.