ACTUALITATE 2 aprilie 2017

Sărbătoare la jandarmi

de Iulia Drăghici - Taraș | 928 vizualizări

Jandarmii din toată ţara sărbătoresc anul acesta, în 3 aprilie, 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. În judeţul Covasna, activităţile de celebrare au început încă de săptămâna trecută, cu un concurs de istorie numit „Din istoria Jandarmeriei Române”, organizat joi, 30 martie şi Ziua Porţilor Deschise, eveniment desfăşurat vineri, 31 martie.

De asemenea, la grupul statuar „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe luni, 3 aprilie, de la ora 13 va avea loc un ceremonial militar urmat de o defilare.

Concurs „Istoria Jandarmeriei Române”

La concursul de istorie au participat 34 de elevi, care au susţinut un test scris cu întrebări din tematica propusă de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna.

În urma evaluării cunoştinţelor au fost stabiliţi următorii câştigători: Locul I - Zsunkuly Andreea Carolina, Şcoala Gimnazială Ady Endre; Locul II – David Drăghici, Colegiul Naţional Mihai Viteazul;  Locul III - Maria Sorina Tudorel, Şcoala Gimnazială Nicolae Colan;  Menţiune I  - Roxana  Onişoru, Colegiul Naţional Mihai Viteazul; Menţiune II - Zsunkuly Diana, Şcoala Gimnazială Ady Endre; Menţiune III – Alexandru Adumitroaie, Şcoala Gimnazială Ady Endre.

Aceştia vor fi premiaţi cu cărţi de istorie şi dulciuri în cadrul ceremonialului ce va avea loc luni, 3 aprilie.

Circa 300 de copii la Ziua Porţilor Deschise

Aproximativ 300 de copii au trecut vineri pragul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna. Aceştia au putut vedea o parte a tehnicii din dotare şi o serie de exerciţii demonstrative.

„Au fost prezentate demonstraţii de kata sincron, un exerciţiu cu tomfe, tehnici şi procedee de autoapărare, tehnici de spargere a unor obiecte, un exerciţiu demonstrativ de intervenţie a unui câine de serviciu şi un exerciţiu de intervenţie antiteroristă ce a presupus urmărirea şi capturarea unor terorişti. Jandarmii din cadrul Postului Montan Şugaş Băi au prezentat o acţiune de salvare a unui alpinist care a căzut într−o prăpastie şi a suferit o factură”, potrivit comunicatului de presă al Jandarmeriei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.