ACTUALITATE 21 aprilie 2016

Săptămâna Altfel la școala generală „Mihail Sadoveanu”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1697 vizualizări

Activităţile din această Săptămână se derulează Altfel la toate instituţiile de învăţământ din ţară. Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului a început această perioadă cu o activitate deosebită, care prinde din ce în ce mai mult contur în România: Biblioteca Vie.

Pe rafturile Bibliotecii Vii au stat următoarele cărţi: Alexandru Itu – coordonator al grupei de cercetare imagistică medicală în cadrul Siemens, Valentin Cârlig, de la Poliția din Întorsura Buzăului, Nicolae Bularca – inspector asigurări, Ionuț Boiciuc – director sucursala CEC, Bianca Crăciun – coordonator de proiecte Erasmus Plus, Luciana Bobeș – studentă în anul II Facultatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Teodora Ungureanu – fotograf freelancer şi iniţiator al proiectului şi eu, Iulia Drăghici, în calitate de ziarist. În cadrul activităţii, fiecare a povestit elevilor din clasele VII-VIII despre meseriile noastre, abilităţile care ne recomandă pentru acest tip de serviciu, ce ne-a determinat să ne alegem aceste locuri de muncă, dar şi altele.

„Şi eu am participat la o Bibliotecă Vie şi mi-am dat seama că ar fi foarte util pentru elevi o asemenea activitate. Aici pot să stea de vorbă cu diferiţi oameni care activează în diverse domenii de muncă şi să afle la ce se referă meseria respectivă”, ne-a spus Teodora Ungureanu, fostă absolventă a Şcolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului şi iniţiatoarea proiectului.

Bianca Crăciun, tânăra cunoscută în zona Întorsurii pentru activităţile de voluntariat pe care le-a iniţiat, ne-a spus: „A fost foarte frumos. Este bine ca elevii să ştie deja despre oportunităţile pe care le au pe viitor. Este foarte interesant şi faptul că volumele din Biblioteca Vie au fost în general oameni din Întorsura. Astfel elevii pot vedea că şi aici se poate face ceva”.

„Copiii din clasele mai mari nu prea ştiu pentru ce să opteze şi sunt în impas. Am zis că ar fi bine să aducem cât mai multă lume din diverse domenii pentru că discutând, poate îşi vor da seama ce vor să aleagă pentru viitorul lor”, a spus Adela Stroie, directoarea şcolii întorsurene „Mihail Sadoveanu”.

Alte activităţi de Şcoală Altfel la „Mihail Sadoveanu”

Despre întregul plan al Săptămânii Altfel, Adela Stroie ne-a spus: „Ideea de bază pentru toată această săptămână a fost de a crea o lume colorată. Ne-am obişnuit să mergem pe stradă cu capul în jos şi să vedem tot soiul de tonuri de gri. Nu prea mai ridicăm ochii în sus să vedem şi alte culori. Pentru ziua de luni am lăsat cele mai grele activităţi: Biblioteca Vie, teatru, informare de la Jandarmerie şi un curs de educaţie sexuală, susţinut de un medic. Pentru marţi ne propunem să facem „jocurile bunicii”, adică jocuri de mai de mult: table, elastic, şotron şi alte jocuri pe care le-am cam uitat. Pentru miercuri avem o excursie cu traseu aplicativ, în colaborare cu Clubul Elevilor. Joi este o zi foarte importantă şi deosebită pentru că o să pictăm un corp al clădirii, corp care în anii viitori va fi renovat. Am zis să profităm de acest lucru şi acum să îl colorăm cum vrem noi. Vineri o să avem drumeţii şi picnic”.

„Cred că această săptămână este cea mai obositoare săptămână din tot anul. Sunt foarte multe activităţi, foarte multe grupe şi trebuie să ţinem evidenţa fiecărui copil în parte. Pe de altă parte, dacă aş fi copil aş vrea ca toată şcoala să fie aşa. Nu cred că este o şcoală a chiulului şi a nepăsării. Putem să învăţăm la fel de bine şi altfel. Mai mult, aceasta este săptămâna în care copiii şi profesorii se cunosc altfel şi există o apropiere”, ne-a mai spus directoarea şcolii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.