ACTUALITATE 15 mai 2017

Sâmbătă e Noaptea Muzeelor la MNCR Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 2260 vizualizări

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 13-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

În România evenimentul este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni vă invită să vizitaţi, în data de 20 mai 2017, expoziţiile, care îmbină armonios caracteristicile noilor tehnologii cu informaţia ştiinţifică rezultată în urma cercetărilor din diverse domenii. În anul 2017 găzduim pentru a 10-a oară în oraşul Sfântu Gheorghe „Noaptea Muzeelor”, prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expoziţiile şi activităţile organizate.

Program de vizitare gratuită a expoziţiilor MNCR:

– Expoziţia „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud.Covasna 18:00 – 24:00

– Expoziţie temporară interactivă: Expoziţie tactilă „Atinge istoria – Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii”, de la sediul central din str. Gábor Áron, nr.16, Sf.Gheorghe, jud. Covasna.

Pentru a doua oară organizăm Noaptea Muzeelor la Muzeul Oltului şi Mureşului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita. Astfel vă invităm să vizitaţi expoziţiile „Interior tradiţional” (Interiorul reconstituie o odaie tradițională în care sunt expuse piese de mobilier – pat, blidar, ladă de zestre, unelte folosite în industria casnică textilă – caier de lână, fus, roată de tors, război de țesut, costume populare din zona etnografică Harghita, textile cu rol funcțional și decorativ, vase ceramice pictate etc.) şi expoziția temporară „ZBOR (Ziduri, Bastion, Oraşe, Ruine). Mai aproape de cetățile dacice din estul Transilvaniei”, precum și proiecții de filme documentare, între orele 18-21,00.

Pentru cei mici, dar nu numai, am pregătit jocuri interactive, dar şi ateliere creative, pornind de la tematica expoziţiilor. Ne vom juca, dar vom învăţa lucruri noi şi interesante.

– Ateliere creative pentru copii şi adulţi: 18,00 – 22:00.

– Proiecţie de filme documentare la sediul central al MNCR: între orele 20:00 - 22:00, în funcție de condițiile meteorologice, aceste proiecții fiind programate a se realiza în curtea muzeului.

Pentru detalii despre programul nostru vă rugăm vizitaţi pagina de internet www.mncr.ro sau pagina de Facebook.

Dacă nu sunteţi în apropierea noastră vă recomandăm să vizitaţi alte muzee din ţară care sărbătoresc Noaptea Muzeelor la acest sfârşit de săptămână, şi care vă aşteaptă cu o ofertă culturală variată. Pentru a afla ce vă oferă puteţi accesa linkul de mai jos: www.noapteamuzeelor.ro

Cristina Felea-Baubec

Muzeograf PR al MNCR

Teme articol: MNCR Noaptea Muzeelor
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.