ACTUALITATE 21 iunie 2011

Salvarea în vremuri de criză: Meniuri preparate din flori comestibile!

de Monica Vrânceanu | 52 vizualizări
Restaurantul Park vă aşteaptă pe 1 iulie la a doua ediţie a Festivalului de Flori Comestibile Pui cu flori la grătar, friptură de panseluțe, rulouri din mușcate, orez cu flori de dovlecel sau sos de trandafiri - acestea sunt câteva dintre delicatesele la care vă îmbie cea de-a doua ediție a Festivalului de Flori Comestibile, organizat în după-amiaza zilei de 1 iulie la Restaurantul Park din Sfântu-Gheorghe. Maestrul bucătar Blasko Janos, invitat de organizatori tocmai de la Restaurantul Matyas Pince din Ungaria

Restaurantul Park vă aşteaptă pe 1 iulie la a doua ediţie a Festivalului de Flori Comestibile

Pui cu flori la grătar, friptură de panseluțe, rulouri din mușcate, orez cu flori de dovlecel sau sos de trandafiri - acestea sunt câteva dintre delicatesele la care vă îmbie cea de-a doua ediție a Festivalului de Flori Comestibile, organizat în după-amiaza zilei de 1 iulie la Restaurantul Park din Sfântu-Gheorghe.

Maestrul bucătar Blasko Janos, invitat de organizatori tocmai de la Restaurantul Matyas Pince din Ungaria, își va dezvălui din nou talentele în fața bucătarilor din restaurantele din Sfântu-Gheorghe, urmând să prepare o serie de mâncăruri pe bază de flori așa cum nici nu se crede că ar fi posibil.

Organizatorul întregului eveniment, Kovacs Istvan, spune că mâncărurile care îmbină cărnurile, legumele și florile nu sunt doar o alternativă pe timp de criză ci și o provocare, ele creând în primul rând diversitate. Tocmai de aceea, Kovacs Istvan dorește ca o serie din rețetele bucătarului ungar să fie învățate și de bucătarii din Sfântu-Gheorghe, fiind de părere că dacă restaurantele locale ar introduce în lista meniurilor lor așa ceva - mai ales la sosuri și decorațiuni, ar da lovitura în ceea ce privește atragerea clienților.

Blasko Janos va realiza la Sfântu-Gheorghe mai multe rețete și deși va folosi pentru mâncăruri inclusiv carne, la baza acestora vor sta florile. Mâncărurile vor fi expuse în cadrul unui bufet suedez în spațiul din fața Restaurantului Park și vor fi servite gratuit oricărui vizitator care va dori să guste din aceste specialități.

”După ziua de 1 iulie, în care vom consuma în principal flori, vom organiza, pe 2 iulie, un eveniment gastronomic cu purcel la grătar, tot în curtea Restaurantului Park. Cred că după ce vom mânca flori, vom avea nevoie și de carne, ca întăritor”, a mai spus Kovacs Istvan.

Între florile comestibile se numără gălbenelele, care pot fi folosite drept substitut pentru șofran, iar petalele se folosesc la mâncăruri gătite pe care le colorează frumos în galben sau portocaliu. Foarte cunoscută este și păpădia, ale cărei flori sunt bune când sunt tinere și proaspete, în străinătate fiind la modă vinul de păpădie. Alte flori care se folosesc la mâncăruri sunt zorelele, limba mielului, panseluţele sau crăiţele. Foarte bune şi cu un gust special sunt multe din florile de la usturoi, busuioc, mărar, arpagic sau chimen dulce, care fac mâncarea mai atractivă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.