ACTUALITATE 25 mai 2022

SAJ Covasna va sărbători anul acesta Ziua Ambulanței

de Iulia Drăghici - Taraș | 1008 vizualizări

La eveniment sunt invitați copiii care vor să viziteze structura din Sfântu Gheorghe 

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Covasna va organiza, în premieră, Ziua Ambulanței, la structura din Sfântu Gheorghe, în data de 28 iulie. Salvatorii vor celebra alături de copiii mici într-o activitate de tipul „ziua porților deschise”. 

Astfel, au lansat în mediul online o invitație către școlile primare și grădinițe. „Cu această ocazie, copiii vor putea să vadă cum decurge o zi din activitatea colegilor noștri. Așteptăm înscrierile pe numărul 0367 800 911”, se arată într-o postare publicată marți pe pagina de Facebook „Serviciul de Ambulanță Județean Covasna”. 

Evenimentul este organizat în premieră și vine ca un moment de respiro după cei doi ani grei de pandemie, unde Serviciul de Ambulanță a avut un rol major. Potrivit directorului SAJ Covasna, Cristian Cimpoi, acesta este și un experiment pentru a vedea care este interesul față de acest tip de activități, chiar dacă este în timpul verii, și dacă se dovedește că este mare, atunci vor avea loc acțiuni similare și în timpul anului școlar, ca de exemplu în cadrul Școlii Altfel. 

La solicitarea câtorva educatoare, au mai fost grupuri de copii care au fost primiți de salvatori în curtea, garajul și salvările din Sfântu Gheorghe. De pildă, săptămâna trecută, grupa de copii Csemete de la Grădinița Gulliver a fost în vizită la SAJ, prilej cu care cei mici au avut ocazia să învețe câte puțin despre primul ajutor. 

Ziua Națională a Ambulanței din România este marcată anual la data de 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din București, din inițiativa profesorului Nicolae Minovici, informează Agerpres. 

Legea nr. 22/2015 privind instituirea zilei de 28 iulie ca Zi Națională a Ambulanței din România acordă posibilitatea autorităților publice centrale şi locale, ONG-urilor, muzeelor şi reprezentanțelor României în străinătate să organizeze evenimente dedicate rolului şi meritelor serviciului român de ambulanță în salvarea de vieți omenești, notează aceeași sursă. 

Sursa foto: Facebook/ Serviciul de Ambulanta Judetean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.