ACTUALITATE 10 ianuarie 2017

ULTIMĂ ORĂ: S-au suspendat cursurile și la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2501 vizualizări

Autoritățile locale din Întorsura Buzăului au luat, marţi, 10 ianuarie, decizia de a închide școlile începând de miercuri, din cauza frecvenței reduse a elevilor la cursuri în cea mai geroasă zi din acest sezon. Marţi dimineaţă, staţia meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat o minimă de minus 32 de grade.

„S-a luat decizia la nivel de oraş. Condiţii avem în şcoală, e cald, e bine, dar avem o frecvenţă foarte redusă şi la noi şi la „Mircea Eliade” şi la „Nicolae Bălcescu”. Atunci nu are sens să ţinem cursurile pentru că pierd prea mulţi şi oricum va trebui să recuperăm deodată. (...) Sunt unele clase unde sunt doar câte unul, doi copii. La toată grădiniţa sunt numai opt copii. Şi la „Eliade” din 400 de elevi sunt prezenţi 100. (...) Am înţeles că există un comitet pentru situaţii de urgenţă la nivel de oraş, al cărui preşedinte este domnul primar şi acolo s-a luat hotărârea să se suspende cursurile pe ziua de mâine. Dacă va persista gerul, noi o să ţinem legătura cu elevii şi o să îi anunţăm în timp util. Deocamdată, numai de mâine e vorba”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, directorul şcolii generale „Mihail Sadoveanu”, Adela Stroie, care a mai explicat că marţi, până la ora 12, cursurile s-au ţinut în mod obişnuit.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat pentru Agerpres că a fost nevoit să ia măsura suspendării cursurilor deoarece majoritatea părinţilor nu şi-au mai trimis copiii la şcoală.

„Doar aproximativ 20% din efectivele de elevi au venit azi la şcoală (...) Deşi am asigurat toate condiţiile, căldură, transport, drumuri curăţate, părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Din acest motiv am decis ca, începând de mâine, să suspendăm temporar cursurile", a declarat Leca Băncilă.

El a mai spus că soluţia cea mai bună ar fi fost ca Ministerul Educaţiei să fi prelungit vacanţa şcolară cu încă o săptămână, în condiţiile în care meteorologii prognozaseră că va urma un val puternic de frig.

„Am decis să reluăm cursurile când temperaturile vor urca la minus 15 grade Celsius. Dar, de mâine se anunţă ninsori puternice, deci, dacă scăpăm de ger, încep alte probleme. Vă spun că soluţia cea mai bună ar fi fost încă o săptămână de vacanţă", a mai spus primarul Leca Băncilă.

La nivelul judeţului, potrivit site-ului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, marţi, 10 ianuarie, la ora 9 erau închise următoarele şcoli: Școala Gimnazială „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Școala Gimnazială „Bartha Karoly” din Boroșneu Mare, Școala Gimnazială „Avram Iancu" din Covasna și Școala Gimnazială „Horn David” Comandău.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.