ACTUALITATE 27 octombrie 2010

S-au împuţinat furturile din locuinţe...

de Monica Vrânceanu | 115 vizualizări
...în schimb creşte numărul furturilor de „subzistenţă”, din magazine şi de pe câmp Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Covasna susține că în vreme ce furturile din locuinţe au scăzut în ultimul an cu 9% față de anul trecut, numărul furturilor de „subzistenţă” din magazine şi de pe câmp este în creştere, mai ales în perioada de primăvară-toamnă. Potrivit comisar-şef Marian Brustan de la Biroul de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ, cele mai multe furturi din locuinţe s-au produs

...în schimb creşte numărul furturilor de „subzistenţă”, din magazine şi de pe câmp

Inspectoratul Județean de Poliție (IJP) Covasna susține că în vreme ce furturile din locuinţe au scăzut în ultimul an cu 9% față de anul trecut, numărul furturilor de „subzistenţă” din magazine şi de pe câmp este în creştere, mai ales în perioada de primăvară-toamnă.

Potrivit comisar-şef Marian Brustan de la Biroul de analiză şi prevenire a criminalităţii  din cadrul IPJ, cele mai multe furturi din locuinţe s-au produs ca urmare a lipsei de vigilenţă a proprietarilor ori a naivităţii acestora.

Astfel, există infractori care profită de bunăvoinţa victimelor - în special persoane vârstnice sau tinere care locuiesc singure, intrând în case sub diferite pretexte. Odată ajunși în locuințele oamenilor, hoții ”scanează” din priviri bunurile și la prima neatenție a gazdei le sustrag fără nicio problemă.

Alți hoți se bazează pe faptul că mulţi proprietari lasă uşile neîncuiate atunci când merg într-o scurtă vizită până la vecini sau la „magazinul  din colţ”.

Potrivit lui Marian Brustan, hoţii fură mai ales bijuterii și telefoane mobile, dar au fost și cazuri în care au furat îmbrăcăminte, aparatură electronică şi de uz casnic.

Pentru prevenirea și reducerea furturilor din locuințe, IJP Covasna demarează în această săptămână o campanie de informare şi prevenire a cetăţenilor. Aceasta va cuprinde întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, care vor primi din partea polițiștilor inclusiv pliante și postere informative legate de acest gen de furt.

Campania, care se va derula la nivel naţional până pe data de 10 decembrie sub genericul „Un plus de siguranţă”, include şi un concurs dotat cu un premiu constând într-un sistem de supraveghere, premiul existând individual pentru fiecare județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Misi, 28 octombrie 2010
Mai viteazule,tantalau ca tine nu mai gasesti pe forum.
Mihai Viteazu, 27 octombrie 2010
Pentu ca suntem in SECUIME oameni cumsecada si in zona SENGEL, nu cum golaniti voi romaniii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.