ACTUALITATE 28 octombrie 2022

S-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de canalizare din Bodoc

de David Leonard Bularca | 639 vizualizări

În jur de 1.300 de cetățeni vor beneficia de pe urma proiectului

Comuna Bodoc este prima din județ care a semnat contract de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, susține edilul Fodor István. Este vorba despre proiectul denumit „Înființarea sistemului de canalizare menajeră în satele Olteni și Zălan, comuna Bodoc, jud. Covasna”, în valoare de aproape 13 milioane de lei. Autoritățile locale și-ar dori ca lucrările să înceapă în primăvara anului viitor. 

„Să știți că, din județul Covasna, primul care a semnat pe „Anghel Saligny” este Bodocul. Am semnat pentru canalizarea satelor Zălan și Olteni. Mai am în program construire patru podețe și un zid de sprijin, care e deja în lucrare la Minister și sper să semnez cât mai repede. Primul contract de finanțare l-am semnat acum vreo două săptămâni. Acum am făcut contractul pentru proiectare. Sper în 45 de zile să am proiectul tehnic. Apoi punem la licitație, pentru că iarna asta vreau să fac licitația și în primăvară, cum permite timpul, să începem lucrările”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Fodor István. 

Alt proiect pentru care se așteaptă semnarea contractului de finanțare pentru Bodoc este „Construire 4 podețe și consolidare de mal pe pârâul Zălan”, cu o valoare de peste 5,5 milioane de lei

PNI „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și se derulează în perioada 2021-2028. În județul Covasna ar urma să se implementeze 121 de proiecte, în valoare de peste un miliard de lei. Acordarea finanțărilor depinde de felul în care fiecare autoritate va parcurge în continuare pașii birocratici. 

Sursa foto: bodok.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.