ACTUALITATE 26 noiembrie 2010

S-a înfiinţat Asociaţia Cinegetică Buzăul Ardelean

de Andreea Dabija Kelemen | 120 vizualizări

Asociaţia Cinegetică Buzăul Ardelean a luat fiinţă în baza hotărârilor mai multor consilii locale, cu o durată de funcţionare pe termen nedeterminat.

Membrii fondatori ai Asociaţiei sunt oraşul Întorsura Buzăului şi comunele Sita Buzăului, Barcani, Dobârlău, Prejmer şi Zagon. Consilliul director este alcătuit din trei membri aleşi de adunarea generală pentru o perioadă de cinci ani, preşedinte fiind primarul din Sita Buzăului, Constantin Filofi.

Scopul înfiinţării asociaţiei îl constituie gestionarea fondurilor de vânătoare şi pescuit în vederea conservării şi dezvoltării biodiversităţii faunei sălbatice, menţinerii echilibrului ecologic al habitatelor forestiere şi agricole.

“Ne bucurăm nespus de înfiinţarea Asociaţiei, au existat numeroase discuţii pe tema vânatului. Urmează demersuri specifice, gestionarea în mai bune condiţii a fondului cinegetic, inventarierea vânatului în zonă, ţinerea sub control a speciilor care produc pagube precum porcul mistreţ, organizarea de vânători şi multe altele”, a declarat Constantin Filofi.

În raportul întocmit de inginerul silvic Paul Vieru sunt prezentate suprafeţele exacte, fondul total cuprins în Asociaţie fiind de 7714,59 ha din care: 712 ha la Întorsura Buzăului, 1882 ha la Sita Buzăului, 2380 ha comuna Barcani, 454 ha la Dobârlău, 980 ha la Prejmer şi la Zagon 1301 ha.

Până acum banii din fondul de vânătoare intrau în vistieria Statului, monopolul fiind deţinut de Regia Naţională a Pădurilor.

Patrimoniul iniţial al asociaţiei este de 6.000 lei, constituit din aportul de bani în cote egale al membrilor fondatori, fiecare cotă fiind în valoare de 1.000 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Marian, 26 noiembrie 2010
Romanii din Covasna au avut totdeauna initiative foarte bune numai ca au fost distruse de politicul sovin,ca si relatiile interetnice din aceasta zona.RUSUNE SA VA FIE PARAZITILOR,o sa vedeti cine o citeste integral
mircea diacon, 26 noiembrie 2010
ma bucur ca si romanii din Covasna au asemenea initiative, bravo lor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.