ACTUALITATE 16 iulie 2014

Rușinea din centrul orașului

de Székely Emőke | 186 vizualizări

Toaleta publică din Sfântu Gheorghe arată deplorabil

Mai multe mame ne-au semnalat faptul că toaleta publică din Sfântu Gheorghe, aflată în Parcul Elisabeta, este murdară, cu veceuri sparte și țevi vechi, așadar nu e folosită decât în situații urgente, iar dacă se poate merg mai bine la una dintre unitățile de alimentație publică din centru unde cer să fie lăsate să își ducă copiii la veceu.

„Toaleta publică este gratuită, dar mă feresc să o folosesc sau să îmi duc copilul acolo. Veceurile sunt sparte, apa când curge, când nu curge, iar țevile sunt vechi și murdare, la fel și pereții. Nu știu cum de nimeni nu se gândește să o repare, mai bine am plăti un leu la intrare și am avea o toaletă curată, normală pentru anul în care ne aflăm” – spune o mamă.

Problema a fost dezbătută și la ultima ședință a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, când consilierul Czegő Zoltán a spus că toaleta publică din Sfântu Gheorghe se află într-o stare din ce în ce mai proastă și că nu înțelege de ce municipalitatea nu găsește o soluție pentru a o repara.

„Nu pot să îmi imaginez cum primesc turiștii, vizitatorii imaginea oferită de toaleta publică. Nu înțeleg nici care ar fi explicația pentru faptul că nu se dorește reabilitarea acestei toalete. Dacă Sfântu Gheorghe dorește să fie capitală culturală, nu are ce căuta un astfel de amplasament în centrul orașului” – a spus Czegő. Acesta a dat și o posibilă soluție pentru rezolvarea problemei spunând că lucrările ar putea fi efectuate de cei care nu au un loc de muncă și primesc ajutor social.

Viceprimarul Sztakics Éva i-a răspuns spunând că ridicarea acestei probleme este absolut legitimă, menționând că au avut loc discuții în acest sens, dar dintr-un motiv sau altul sumele necesare pentru repararea toaletei publice nu au fost incluse în buget. „În perioada următoare vom pune accent pe rezolvarea situației și vom pregăti documentația necesară pentru a repara toaleta publică din oraș” – a declarat Sztakics Éva.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Florin, 18 iulie 2014
Mi se pare penibil, ca tocmai probleme din inima orasului sa fie semnalate de presa sau de locuitorii orasului. Viceprimarul Sztakics Éva ne spune ca au avut loc discutii in acest sens, dar se pare citeste integral
un cetăţean, 18 iulie 2014
Poate că municipalitatea ar trebui să aloce mai puţini bani pentru "borduri" şi atunci s-ar găsi fonduri şi pentru altele, ca de exemplu toaleta publică din Sf. Gheorghe, Drumul judeţean ce citeste integral
zoltan, 17 iulie 2014
chiar ca e rusinea orasului Sfintu Gheorghe
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.