ACTUALITATE 11 iunie 2010

Risc de viol la „ia-mă, nene“

de Covasna Media | 933 vizualizări
O tânără în vârstă de 16 ani a reclamat faptul că era cât pe ce să fie violată de bărbatul care a luat-o la ocazie. Kanabe Iosif a fost reţinut pentru 20 de zile, pentru lipsire de libertate, și are la activ mai multe infracţiuni. O tânără în vârstă de 16 ani din Ilieni a trecut printr-un incident cel puțin neplăcut după ce a făcut autostopul să ajungă în Sfântu-Gheorghe, ea fiind lovită și, după cum reclamă, s-a încercat și întreținerea de relații sexuale cu ea, fapt neprobat însă, cel puțin deocamdată. Purtătorul de cuvânt al IJP, Dumitru Ungureanu, a anunțat că miercuri la prânz, un bărbat din municipiu a sunat la 112 să anunțe că pe un drum

O tânără în vârstă de 16 ani a reclamat faptul că era cât pe ce să fie violată de bărbatul care a luat-o la ocazie. Kanabe Iosif a fost reţinut pentru 20 de zile, pentru lipsire de libertate, și are la activ mai multe infracţiuni.

O tânără în vârstă de 16 ani din Ilieni a trecut printr-un incident cel puțin neplăcut după ce a făcut autostopul să ajungă în Sfântu-Gheorghe, ea fiind lovită și, după cum reclamă, s-a încercat și întreținerea de relații sexuale cu ea, fapt neprobat însă, cel puțin deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al IJP, Dumitru Ungureanu, a anunțat că miercuri la prânz, un bărbat din municipiu a sunat la 112 să anunțe că pe un drum forestier din zona Pădurea Rotundă (la ieșire dintre Sfântu-Gheorghe spre Șugaș-Băi) a găsit o tânără care susține că a fost dusă acolo cu forța de către un bărbat care a încercat să întrețină relații sexuale cu ea, a bătut-o și apoi a abandonat-o.

„Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit că este vorba despre o minoră de 16 ani, din localitatea Ilieni. Aceasta dorea să ajungă în Sfântu Gheorghe, aşa că a făcut autostopul în Ilieni. Şoferul autoturismului care a oprit să o aducă în municipiu – K. Iosif, de 32 de ani, din Sfântu-Gheorghe - nu a oprit în oraş, ci a intrat cu maşina pe un drum lăturalnic, unde a încercat să întrețină relații sexuale cu minora. Pentru că a fost refuzat, bărbatul a agresat-o, după care a abandonat-o acolo”, arată IJP în comunicatul de presă.

Kanabe Iosif a fost reținut de polițişti pentru 24 de ore și instanța i-a dat ieri 20 de zile de arest preventiv, el fiind cercetat pentru lipsire de libertate, loviri şi alte violențe, precum şi pentru conducere fără permis.

Tânăra susține că după ce a fost luată la ocazie, aprope de oraș bărbatul i-ar fi spus ce are el de gând și a luat­o spre pădure, iar ea a scăpat prefăcându-se că vrea același lucru, dar în aer liber. Odată ieșiți, ea a luat-o la fugă și a fost văzută de doi tineri.

Abonat la dosare penale, însă mereu în libertate

De numele lui Kanabe se leagă mai multe infracțiuni, de natură economică, de circulație fără permis pe drumurile publice, el având numeroase dosare penale pe numele lui, dar de fiecare dată a ajuns în libertate.

Astfel, el are la activ o serie întreagă de cercetări și urmăriri penale, și deși polițiștii l-au trimis pe mâna instanței de mai multe ori, pentru diverse fapte și țepe și chiar s-a dispus la un moment dat arestarea lui de către Parchet, de la Tribunal a plecat liber ca pasărea cerului, nefiind considerat un pericol.

Printre acuzațiile care i s-au adus se numără faptul că în data de 10 noiembrie 2006 a falsificat un contract de prestări servicii telefonice Vodafone către persoane fizice, prin contrafacerea semnăturii părții vătămate, respectiv a clientului, prezentând totodată și actele necesare întocmirii unui astfel de contract.

Prin acest fals, în referatul care i s-a întocmit se arată că el a intrat în posesia unui telefon mobil și a cartelei SIM devenind utilizator și beneficiar abonament de telefonie mobilă, iar prin neplata convorbirilor purtate a creat părții vătămate un prejudiciu în valoare de 3.400 de lei.

Într-o altă cauză, în luna februarie 2009, în timp ce conducea un Ford, fără a avea permis de conducere și cu numere de înmatriculare expirate, a tamponat pe strada Lazar Mihaly o mașină de școală de șoferi, condusă de o elevă aflată în timpul cursurilor. Fără să spună o vorbă, și fără voia polițiștilor, el a părăsit locul faptei. După două zile, tot fără permis și cu aceeași mașină, care nu avea drept de circulație pe teritoriul țării noastre, el conducea din nou în oraș, pe drumurile publice.

O lună mai târziu, Kanabe conducea un Daewoo în Sântionlunca, și fiind urmărit de un echipaj de Poliție Rutieră a oprit pe o stradă lăturalnică, a coborât din mașină și a susținut că nu el conducea, deși mașina lui fusese urmărită. În luna mai, pe data de 6, el a fost prins conducând un Ford Escort albastru cu numerele provizorii expirate, iar când a observat că este urmărit de polițiști, a intrat în curtea unei spălătorii și a declarat din nou că nu el conducea și că nu are niciun act la el. De data aceasta doi martori au susținut contrariul.

Kanabe Iosif nu recunoștea niciuna din faptele pentru care era cercetat, iar în urma probelor depuse de polițiști, a declarațiilor martorilor, rapoarte și altele, nu a fost reținut, spre nemulțumirea anchetatorilor care deși spun că prezintă probe, și acuzatul nu se prezintă la citații, nici la instanță, scapă de fiecare dată și sfidează tot ce ține de lege.

Ana Sidon

Teme articol: viol dosar penal tentativa
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 9

Adaugă comentariu
johni24, 6 mai 2013
i pretinul lui melinda pe care o mai si caftea
Janos Iuhas, 15 iunie 2010
Cam nu prea-l ajuta "cazierul" pe acuzat. Daca ea inventeaza a gasit vinovatul ideal, dar e cam cudat sa minta ea, poate exagereaza doar...ceva a fat acolo cu ei. Nu mai ziceti de pret si altele, e citeste integral
ion, 14 iunie 2010
Mai usor cu sterilizarea doamna ,,Contesa din Carpati" ca nu se stie ce e cu fata. Poate ea a fost dornica dar nu s-au inteles la pret.
Contesa din carpati, 14 iunie 2010
Astia ar trebui STERILIZATI!!
Ionel, 13 iunie 2010
PRETUL SAU MARIMEA
Johnniy24, 13 iunie 2010
si ce nu i a convenit de a invocat violul??????????
Ionel, 11 iunie 2010
FATUCA DE 16 ANI SA MEARGA CU AUTOBUZUL SAU CU MAXI-TAXI,SUNT DESTULE.SUNT SIGUR CA NU FACE PRIMA OARA AUTOSTOPUL,VREA SA FACA SARACA SI EA UN BAN.
Carpati, 11 iunie 2010
Era si timpul...
ciprian, 11 iunie 2010
poi doar nu prezinta pericol social sa fi inchis tre sa furi o paine sau ceva de mancare ca atunci esti cel mai periculos om...asa pentru tentativa de viol,lipsire de libertate...etc. sunt doar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.