ACTUALITATE 27 decembrie 2011

Revoluţionarii au câştigat procesul intentat Primăriei Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 835 vizualizări

Revoluţionarii au câştigat procesul intentat Primăriei Sfântu Gheorghe pe motiv că nu au fost 'împroprietăriţi' cu pământ, aşa cum prevede legea, a declarat joi Vlad Ene, preşedintele Asociaţiei revoluţionarilor şi urmaşilor eroilor martiri din judeţele Covasna şi Harghita.

Potrivit acestuia, procesul a fost câştigat atât la Tribunalul Covasna, cât şi la Curtea de Apel Braşov şi are sentinţă executorie.

'Revoluţionarii nu pot fi rupţi în două, unii să primească pământ şi alţii nu. (...) Dacă nu ne dă pământul vom merge mai departe', a susţinut Vlad Ene, menţionând că sunt în jur de 20 de membri ai asociaţiei care nu au fost încă împroprietăriţi cu hectarul cuvenit prin lege.

El a mai spus că primarul Antal Arpad s-a supărat pe revoluţionari că l-au dat în judecată şi 'drept pedeapsă' nu le-a mai dat niciun ban pentru festivităţile comemorative din acest an.

Primarul Antal Arpad a declarat că, din păcate, revoluţionarii nu au înţeles că trebuie să mai aibă puţină răbdare până când se va finaliza procesul de retrocedare a terenurilor către foştii proprietari. Acesta a ţinut să mai facă şi în nume personal o serie de remarci la adresa revoluţionarilor, menţionând că, după părerea sa, nu toţi ar merita să beneficieze de drepturi şi avantaje.

'După părerea mea sunt două categorii distincte - cei care au fost răniţi ori şi-au pierdut rude la Revoluţie şi merită să fie sprijiniţi şi ajutaţi şi cei care au ieşit în stradă în '89 şi au fost şmecheri şi şi-au făcut legitimaţie de revoluţionari. (...) Dacă Tokes Laszlo, care aş spune că a fost scânteia de la care a pornit Revoluţia, nu a cerut teren, atunci nu e corect ca alţii să vină să solicite aceste drepturi. Asta e părerea mea personală, nu în calitate de primar', a afirmat Antal Arpad.

Vlad Ene susţine că asociaţia pe care o conduce numără 80 de membri din judeţele Covasna şi Harghita, care au trecut prin patru comisii de verificare, prin urmare nu se poate spune că nu sunt revoluţionari autentici.

În timpul evenimentelor din decembrie 1989 au murit trei persoane din judeţul Covasna - un tânăr din localitatea Vâlcele, Constantin Brânză, soldat în termen la o unitate militară din Reşiţa, Alexandru Pap, în vârstă de 50 de ani, fost paznic la o întreprindere din Sfântu Gheorghe în incinta căreia a şi fost împuşcat pe 25 decembrie, în circumstanţe neelucidate, şi Gheorghe Şuiu, fost subinginer, care la 40 de ani a fost ciuruit cu şapte cartuşe pe o stradă aflată în apropierea Gării din Sfântu Gheorghe.

Tot în 1989, la Târgu Secuiesc a murit şi maiorul de miliţie Aurel Agache, linşat în stradă de mai multe persoane, căruia i s-a conferit câţiva ani mai târziu titlul de erou al Revoluţiei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
jancu.hu, 28 decembrie 2011
Dupa 22 an vatii trezit si voi?NU sunt bani ptr. asaceva!
Vasi, 28 decembrie 2011
Toti betivanii care erau deja in spitale la revolutie acum sunt trecuti revolutionari,unii cu hepatita,altii coma alcoolica.Si eu cunosc un vecin care la revolutie statea ascuns in camara si acum citeste integral
La pândă in lanul de secui, 28 decembrie 2011
Nu cred ca mai e cazul sa mai vorbim si sa-l mai bagam in seama pe oportunistul asta, care revolutia ia cazut ca o manusa. Se stie ca popa prostu urma sa fie dat afara din parohia unde isi desfasura citeste integral
Baiazid, 28 decembrie 2011
D-le Antal :nu cred ca este corect sa-i atribuiti acest merit spurcatului de popa papistasTokes Laszlo. El nu a fost scanteia revoliutiei ci un amarat de agent maghiar care isi urmarea propriile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.