ACTUALITATE 4 februarie 2015

Revin ninsorile în următoarele zile

de Covasna Media | 77 vizualizări

Meteorologii ne anunţă că ne vom bucura doar de încă două zile de vreme frumoasă şi mai caldă ca de obicei, deoarece în weekend apar frigul şi ninsorile, pe arii extinse.

Joi, tot caldă rămâne vremea, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a ţării, cu temperaturi la amiază de la 3 grade în nordul Moldovei până la 12 grade în sud-est. Iar ziua se anunţă destul de însorită şi doar peste nordul şi centrul ţării rătăcesc nori ce lasă cu totul izolat precipitaţii mixte, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi fulguieli. Dar spre seară şi în cursul nopţii, înnorările şi aria de precipitaţii se vor extinde, mai multe ninsori apar în nord-estul şi centrul ţării şi ploi în sud şi sud-est şi pe alocuri în rest. Vântul se va intensifică şi el treptat, începând de după-amiază în Banat, apoi şi în celelalte regiuni, cu cele mai puternice rafale noaptea în sudul ţării şi pe crestele montane.

Vineri, temperaturile încep să scadă comparativ cu zilele precedente, dar rămân încă mai ridicate decât normele perioadei în vestul şi sudul ţării, cu maxime la amiază de la -2 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 10...11 grade în Dealurile de Vest. Dar nu va fi o zi senină, înnorările vor persista şi precipitaţiile vor fi prezente pe arii extinse. În cursul zilei în jumătatea sudică a ţării predomină ploile, iar în nord şi la munte va ninge. Iar către seară şi în noaptea următoare aria ninsorilor, izolat mai abundente, se va extinde, cuprinzând cea mai mare parte a ţării şi se va depune strat nou de zăpadă, exceptând litoralul, unde precipitaţiile vor fi mixte. Mai mult, şi vântul se intensifică, îndeosebi la munte şi în regiunile sudice.

Sâmbătă, răcirea vremii continuă, iar în jumătatea sudică a ţării vremea va avea în continuare aspect de iarnă, cu ninsori pe arii extinse. Iar în est şi sud-est vântul încă suflă agitat. În restul teritoriului mai apare şi soarele printre nori pe parcursul zilei şi doar izolat mai cad câţiva fulgi de nea, iar vântul rămâne domol. În aceste condiţii temperaturile zilei pornesc de la -2 grade în depresiuni şi ating 5...6 grade în vestul şi nord-vestul teritoriului, adică un regim termic normal pentru data din calendar.

Duminică vor fi temperaturi potrivite pentru prima decadă de februarie, între 0 şi 6 grade la scara întregii ţări, iar ninsorile, slabe cantitativ, sunt în continuare prezente la nivel local în mare parte din ţară. Cât despre săptămâna ce urmează, meteorologii anunţă, cel puţin pentru prima sa jumătate, scăderea temperaturilor, care devin mai coborâte decât cele normale pentru data calendaristică, vremea devine rece, iar probabilitatea pentru ninsori va fi mai mare în sud, sud-est şi zonele de munte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.