ACTUALITATE 17 august 2010

Reprezentanţii Avocatului Poporului nu mai ajung la Sfântu-Gheorghe din raţiuni economice

de Monica Vrânceanu | 64 vizualizări
Criza şi austeritatea financiară se extind în toate domeniile, drept pentru care lipsa banilor şi dorinţa de a economisi fiecare leu a dus la suspendarea activităţii biroului Avocatului Poporului, deschis în urmă cu numai trei luni în Prefectura Covasna. Începând din luna mai, activitatea filialei de la Sfântu-Gheorghe a Instituţiei Avocatului Poporului a fost derulată de către expertul Cătălina Matei şi consilierul

Criza şi austeritatea financiară se extind în toate domeniile, drept pentru care lipsa banilor şi dorinţa de a economisi fiecare leu a dus la suspendarea activităţii biroului Avocatului Poporului, deschis în urmă cu numai trei luni în Prefectura Covasna.

Începând din luna mai, activitatea filialei de la Sfântu-Gheorghe a Instituţiei Avocatului Poporului a fost derulată de către expertul Cătălina Matei şi consilierul Oana Şaramet din cadrul Biroului Teritorial Braşov. Potrivit prefectului de Covasna, Gyorgy Ervin, prezenţa celor doi reprezentanţi ai Avocatului a fost binevenită în judeţul Covasna, cetăţenilor fiindu-le mult mai uşor să se deplaseze la Prefectură decât în Braşov.

„Cel puţin atunci când specialiştii de la Braşov au început să vină la Sfântu-Gherorghe săptămânal, cozile erau imense. Oamenii au venit pentru a cere sfaturi în tot felul de probleme, sper ca decizia de suspendare a activităţii să fie doar temporară şi să se revină asupra sa”, a declarat Gyorgy Ervin.

Consilierul Oana Şaramet de la Biroul Teritorial Braşov al Avocatului Poporului a declarat că suspendarea activităţii a venit ca decizie a autorităţii superioare de la Bucureşti, cel mai probabil din motive de natură financiară.

„Am avut audienţe săptămânale la Sfântu-Gheorghe pentru cei din judeţul Covasna, însă printr-o adresă oficială ni s-a comunicat suspendarea acestora. Nu s-a motivat exact această decizie, dar am primit şi o altă adresă legată de suspendarea decontărilor drumurilor, deci probabil că acesta este motivul, mai ales în actualul moment de criză”, a explicat Oana Şaramet, arătând că nu se ştie dacă şi când se va reveni cu audienţele la Sfântu-Gheorghe.

Potrivit acesteia, la Prefectura Covasna au fost primiţi în audienţele Avocatului Poporului toţi cei care au dorit să se consulte în probleme juridice, oferindu-se inclusiv mediere spre rezolvarea pe cale amiabilă şi prin dialog a diverselor probleme ivite între cetăţeni şi autorităţi ale administraţiei locale sau centrale, dar şi îndrumări spre organele competente în anumite chestiuni care nu erau de domeniul Avocatului.

De la începerea audienţelor în luna mai la Sfântu-Gheorghe, reprezentanţii Biroului Teritorial Braşov au acordat 114 audienţe, fiind înregistrate 25 de petiţii ale persoanelor fizice interesate.

Până ce Avocatul Poporului va reveni în judeţul Covasna prin reprezentanţii săi direcţi, persoanele fizice se pot adresa Biroului Teritorial Braşov al Instituţiei acestuia, la sediul său din municipiul Braşov, Piaţa Enescu nr.3, unde cererea formulată în scris poate fi expediată prin poştă sau dusă personal, situaţie în care titularul cererii beneficiază şi de audienţă din partea experţilor biroului. Persoanele fizice se pot adresa Aocatului şi telefonic la nr. 0268-471.100 sau pe adresa de e-mail avpbrasov@avp.ro.

Sursa foto: financiarul.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.