ACTUALITATE 18 august 2016

Regulamentul de funcţionare a noului Parc industrial de la Câmpu Frumos, adoptat de Consiliul local

de Agerpres | 1109 vizualizări

Consiliul local Sfântu Gheorghe a aprobat, joi, Regulamentul de funcţionare a Parcului industrial de la Câmpu Frumos, construit din fonduri europene, unde, potrivit estimărilor autorităţilor locale, vor fi create cel puţin 300 de noi locuri de muncă.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 16,5 hectare de teren, care a aparţinut unui fost IAS, şi dispune de o clădire administrativă cu o suprafaţă de aproape 1.750 de metri pătraţi.

Potrivit regulamentului, suprafaţa minima de teren ce poate fi concesionată este de 1.000 de metri pătraţi, la preţul standard de 1,5 euro metru pătrat pe an fără TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 60 % în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.

Firmele care îşi vor stabili sediul social în parcul industrial vor beneficia, de asemenea, de o reducere suplimentară de 20% din taxa de concesionare, iar după cinci ani vor avea dreptul să cumpere terenul pe care au realizat investiţia. Birourile aflate în clădirea administrativă vor fi închiriate la preţul de 3 euro metrul pătrat pe lună plus TVA.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să fie înregistrate în România, să creeze minimum zece locuri de muncă, dar nu mai puţin de cinci locuri de muncă pe fiecare 1.000 de metri pătraţi concesionaţi. Autorităţile locale ar dori să atragă, cu predilecţie, firme profilate pe producţie, servicii şi IT, care să ofere salarii stimulative.

„Din acest moment, în mod foarte transparent, putem discuta cu orice societăţi interesate. (...) Vor putea vedea care sunt condiţiile şi avantajele dacă vin şi creează locuri de muncă în Sfântu Gheorghe“, a declarat primarul Antal Arpad, la finalul şedinţei Consiliului local.

Noul parc industrial va oferi, potrivit edilului, cel puţin 300 de locuri de muncă pentru localnici. Parcul a fost construit printr-un proiect finanţat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lucian tranca, 19 august 2016
PROPUNERE- organizati un ciclu de informari-dezbateri cu subiect punctual PARCUL INDUSTRIAL. Invitati= decidenti din: Prejmer, Ghimbav, Arad, din unele Parcuri Industriale din Ungaria ( exemple citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.