ACTUALITATE 24 martie 2022

Regula purtării măștii de protecție, în continuare valabilă la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1292 vizualizări

„Chiar dacă s-a terminat starea de alertă, virusul există; accentuăm importanța comportamentului responsabil”

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Fogolyán Kristóf”  din Sfântu Gheorghe face apel la pacienți să respecte în continuare o serie de reguli de protecție împotriva bolilor infecțioase, pentru protejarea personalului medical, dar și a persoanelor vulnerabile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile închise ale unității medicale. 

Accentuăm importanța comportamentului responsabil. Am văzut în policlinica spitalului un pacient cu rezultat pozitiv, care a venit alături de alți pacienți și a stat la rând la cabinet. Trebuie să evităm aceste situații. Chiar dacă nu există o reglementare valabilă în privința izolării, comportamentul responsabil este în continuare necesar. Trebuie să evităm aceste situații, tot în ideea de a proteja personalul medical, cât și în policlinică ceilalți pacienți, iar respectiv în spital pacienții care sunt vizitați de aparținători. În cadrul spitalului este valabilă regula purtării măștii în loc închis. (...) Lansăm rugămintea de a respecta în cadrul spitalului aceste reguli, de a avea grijă unul de celălalt și în perioada următoare, chiar dacă nu mai este stare de alertă, chiar dacă aceste reguli în momentul de față nu mai sunt în vigoare”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Invităm pacienții și vizitatorii să respecte aceste reguli: să poarte masca în interiorul clădirilor din spital, atât în ambulatoriu, cât și în spital, să păstreze distanța, să se dezinfecteze pe mâini, că avem dezinfectant pe toate palierele. Boala nu a dispărut, este încă aici. Sigur, cifrele arată mult mai bine, nici boala nu mai face așa pneumonii grave cum am avut în toamnă, dar în continuare avem pacienți. (...) Aceste reguli sunt în favoarea pacienților, a propriei persoane și a celorlalți pacienți”, a declarat și directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

Bilanțul SJU de miercuri arăta că în continuare sunt 15 pacienți COVID-19 internați aici, dintre care trei în stare critică, la Terapie Intensivă. 

Tot datele de miercuri arată că la nivelul județului Covasna au fost înregistrate 8 cazuri noi, incidența fiind de 0,85/1000, potrivit Ministerului Sănătății. Aceeași sursă arată și că la nivel național în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.521 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 619 mai puține față de ziua anterioară. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.