ACTUALITATE 16 februarie 2014

Referendumul pentru Ținutul Secuiesc, anulat în instanță

de Monica Vrânceanu | 301 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna va face recurs

Tribunalul Covasna a dat câștig de cauză Prefecturii în dosarul privind organizarea de către Consiliul Județean a unui referendum pentru înființarea regiunii de dezvoltare Ținutul Secuiesc, formată din județene Covasna, Harghita și Mureș.

Potrivit prefectului Dumitru Marinescu, hotărârea CJ a fost atacată în instanță în luna noiembrie a anului trecut, pe vicii de procedură legate de unele formulări din hotărâre dar și de lipsa transparenței decizionale. Dumitru Marinescu ne-a declarat că în cele din urmă, Tribunalul Covasna a admis punctul de vedere al Prefecturii, dându-i câștig de cauză și anulând hotărârea CJ.

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat pentru Agerpres că va face recurs la Curtea de Apel Brașov împotriva sentinței Tribunalului Covasna. Potrivit lui Tamás Sándor, Prefectura a invocat numai motive legate de procedură atunci când a atacat hotărârea CJ în contencios – administrativ, drept pentru care se va face recurs.

Consiliul Judeţean Covasna a adoptat organizarea referendumului pe 13 noiembrie 2013, cu 26 de voturi pentru şi patru împotrivă. Pentru referendumul programat pentru 8 decembrie 2013 s-a aprobat alocarea sumei de 300.000 de lei din bugetul judeţului. Referendumul nu a mai fost organizat însă, deoarece hotărârea a fost suspendată la data atacării în contencios, urmând să rămână așa până la data în care se va lua o decizie definitivă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.