ACTUALITATE 8 noiembrie 2010

Reabilitarea Stadionului mic întârzie

de Monica Vrânceanu | 44 vizualizări
Planurile municipalităţii au picat ca urmare a crizei în care a intrat Compania Naţională de Investiţii Teatrul de vară sau Stadionul mic din cartierul Simeria, cum îi mai spun unii, rămâne în continuare unul dintre cele mai dezolante locuri din Sfântu Gheorghe, oferind o panoramă deloc de invidiat, clădirea pe jumătate distrusă, băncile pierdute prin buruieni şi terenul de fotbal neîngrijit aratând clar că aici este nevoie de o intervenţie. Primăria a anunţat încă de anul trecut că aici se doreşte realizarea unei baze sportive

Planurile municipalităţii au picat ca urmare a crizei în care a intrat Compania Naţională de Investiţii

Teatrul de vară sau Stadionul mic din cartierul Simeria, cum îi mai spun unii, rămâne în continuare unul dintre cele mai dezolante locuri din Sfântu Gheorghe, oferind o panoramă deloc de invidiat, clădirea pe jumătate distrusă, băncile pierdute prin buruieni şi terenul de fotbal neîngrijit aratând clar că aici este nevoie de o intervenţie. Primăria a anunţat încă de anul trecut că aici se doreşte realizarea unei baze sportive, printr-o colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna şi cu atragerea de fonduri guvernamentale.

Lucrări de 5 milioane de euro

Municipalitatea a evaluat reabilitarea şi modernizarea Stadionului mic la aproximativ cinci milioane de euro, astfel încât această locaţie să fie transformată într-un centru sportiv multifuncţional care să fie atât la dispoziţia şcolilor cât şi a cetăţenilor din oraş.

„Dorinţa noastră a fost să realizăm proiectul alături de Ministerul Educaţiei şi Compania Naţională de Investiţii (CNI). Cum însă de CNI cred că nu vom mai putea vorbi în viitor din cauza crizei, rămâne să atragem fonduri de la Educaţie şi să avem o contribuţie proprie a oraşului. Consiliul Local a realizat un studiu de fezabilitate, urmând ca în primăvară să se facă proiectarea noului complex”, a explicat primarul Antal Arpad.

Autorităţile locale doresc transformarea totală a clădirii existente acum la Stadion, construirea unui garaj subteran cu o capacitate de 52 de locuri, a unui magazin cu articole sportive, hotel sportiv şi o arenă potrivită pentru organizarea competiţiilor: teren de fotbal cu gazon artificial şi perete de escaladă.

Proiectul trebuia depus în acest an la CNI cu timp de execuţie de trei ani, însă planul a picat ca urmare a crizei în care a intrat Compania.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.