ACTUALITATE 31 decembrie 2021

Raul Urdă: „Dacă vom reuși, vom face un transport public în oraș”

de David Leonard Bularca | 3576 vizualizări

Zona Buzaielor ar putea avea un transport public în comun, cu autobuze electrice. Acesta este planul autorităților locale, conform edilului din Întorsura Buzăului, Raul Urdă. Pentru asta se va face un proiect comun, la care vor participa mai multe primării din zonă, și va fi depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local din Întorsura Buzăului de joi, 30 decembrie, s-a adus din nou în discuție lipsa transportului public în comun din zonă, care îngreunează viața de zi cu zi a oamenilor care vor să ajungă dintr-un loc în altul.

Primarul, Raul Urdă, a spus că planul este, după cum a mai relatat și Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro cu alte ocazii, crearea unui proiect comun, al primăriilor din zona Buzaielor, pentru obținerea finanțării unui astfel de demers.

Dacă vom reuși, vom face un transport public în oraș, atunci și copiii vor merge cu acest transport public și va avea voie oricine să meargă. În noul PNRR (n. red. Programul Național de Redresare și Reziliență) vor fi bani pentru transportul local. Domnul Silviu (n. red. viceprimarul) într-o zi, cu domnul Marcel Murea, consilierul nostru, s-au plimbat cu un autobuz electric care poate funcționa în Întorsura Buzăului. În PNRR vor fi bani pentru autobuze electrice. Ne dorim ca atunci când se va deschide o astfel de linie să depunem un proiect cu celelalte primării din zonă, să facem un ADI (n. red. Asociație de Dezvoltare Intercomunitară), să reînființăm un transport public comun. Să nu mai facă Primăria Sita, Primăria Barcani... fiecare separat transport public. Facem un proiect mare, al tuturor, facem un ADI, un SRL care se va ocupa de acest lucru”, a spus Raul Urdă în cadrul ședinței.

Într-un articol publicat în ziarul Observatorul de Covasna și pe CovasnaMedia.ro în august 2021, și primarul din Barcani, Nicolae Pastor, dar și cel din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, susțineau crearea unui transport public modern între UAT-urile din zona Buzaielor.

„În secunda doi dacă se finanțează ne vom uni. La noi nu durează, câteva zile. Ne întâlnim, discutăm, analizăm și luăm decizii”, spunea la acea vreme primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica.  

Zona Buzaielor este aproape izolată atât de alte localități din județul Covasna, cât și de județul Brașov, mai ales de când circulația trenurilor către Întorsura Buzăului a fost oprită. În „Buzaie” există puține variante de transport în comun dintr-o localitate în alta sau dintr-un sat în altul. Către Brașov și Sfântu Gheorghe sunt câteva autobuze, respectiv microbuze pe zi, însă la distanțe mai mici cea mai la îndemână soluție rămâne taxiul pentru covăsnenii de aici. 

Sursa foto: Raul Urdă – Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.