ACTUALITATE 22 decembrie 2021

Rata de vaccinare anti-COVID în județ, 33%

de Iulia Drăghici - Taraș | 641 vizualizări

Covasna, penultimul județ, după Suceava 

Rata de vaccinare împotriva noului coronavirus este de 33% din populația eligibilă, a informat marți Prefectura Covasna. Procentul plasează județul Covasna, în continuare, la coada clasamentului național, mai puțini vaccinați fiind doar în Suceava. În ultima lună, s-au administrat peste 9.500 de doze de vaccin în centrele de la noi, dar ritmul este în scădere. 

Între 20 noiembrie și 20 decembrie, 1.116 persoane au primit prima doză de vaccin și 1.479 au primit vaccinul Johnson &Johnson cu o singură doză. Alte 2.965 de persoane au primit a doua doză și 3.988 de persoane doza a treia, a spus marți, într-o conferință de presă, prefectul județului Covasna, dr. Ráduly István.

Datele oficiale mai arată și că ritmul de vaccinare este în scădere. 

Pe când acum o lună zilnic se vaccinau cu prima doză 60-70 de persoane, în ultima perioadă au existat zile în care numărul acestora nu a trecut de zece. Continui să îndemn pe toată lumea să se vaccineze, deoarece aceasta poate că nu poate preveni infecția, dar există șanse bune de a evita formele mai grave ale bolii. Patruzeci de decese au avut loc în ultima lună și sperăm că, pe măsură ce crește acoperirea vaccinală, vor fi mai puține persoane care vor muri din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu coronavirus”, a declarat prefectul.

Ráduly István a făcut apel la locuitorii județului să aibă în continuare în vedere și celelalte măsuri de evitare a răspândirii noului coronavirus.  

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 13.200 cazuri de COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.