ACTUALITATE 19 iunie 2017

Raliul Moldovei, încheiat cu abandon pentru Szabó Csongor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1670 vizualizări

Raliul Moldovei, desfășurat în perioada 16 – 17 iunie pe probele speciale de macadam din județul Bacău, s-a încheiat fără puncte pentru echipajul covăsneanului Szabó Csongor, din cauza unor probleme tehnice care au dus la abandon.

Cu 17 secțiuni cronometrate programate pe drumurile din jurul orașelor Bacău și Moinești, raliul s-a dovedit a fi unul dur şi dificil pentru echipaje, în special pentru cel format din Szabó Csongor și Rareș Fetean.

La finalul probei speciale de vineri, Szabó și Fetean au descoperit o pană lentă la Suzuki-ului Swift Sport, iar deoarece nu a fost timp suficient să schimbe roata înaintea celei de-a doua probe speciale, aceștia au decis să ia startul așa pe „Bolătău” cu o abordare precaută pentru a conserva cauciucul cu problemă. Însă nici după a doua probă nu au avut mai mult noroc, pentru că cricul mașinii a cedat și roata nu a putut fi schimbată. Decizia de a continua așa i-a costat pe Csongor și Rareș. Traseul dur a afectat și un amortizor al Suzuki-ului Swift și echipajul a fost nevoit, în final, să abandoneze.

„Am început cu un ghinion. Pe prima probă nu înțelegeam de ce mașina se comporta ciudat, ca mai apoi să descoperim că avem o pană lentă. (...) Din păcate, nu a avut rost nici să luăm startul a doua zi în Rally2 (fostul SuperRally), deoarece eram nevoiți să concurăm cu suspensia de asfalt. E frustrant că în doi ani consecutivi am abandonat la Bacău din același motiv”, a spus Csongor după abandon.

Următorul raliu, careva avea loc în iulie, Harghita Rally, va avea comandamentul in Odorheiul Secuiesc. „O să revenim cu forțe noi la Raliul Harghitei. E un raliu pe asfalt care îmi place mult și o sa ne asigurăm că abandonul de la Bacău nu ne va afecta atât de mult în clasament la final de an”, a încheiat Szabó.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.