ACTUALITATE 17 martie 2011

Racz rămâne după gratii

de Monica Vrânceanu | 179 vizualizări
Curtea de Apel Brașov a respins recursul în arestarea primarului din Târgu-Secuiesc Primarul municipiului Târgu-Secuiesc, Racz Karoly, rămâne în continuare în arest, după ce Curtea de Apel Brașov a respins, ieri, recursul făcut de avocații acestuia în urma arestării de 29 de zile pronunțată sâmbătă de Tribunalul Covasna. ”Recursul formulat de noi a fost respins de Curtea de Apel Brașov, drept pentru care domnul Racz Karoly rămâne în arestul de 29 de zile”, a declarat unul dintre avocații primarului

Curtea de Apel Brașov a respins recursul în arestarea primarului din Târgu-Secuiesc

Primarul municipiului Târgu-Secuiesc, Racz Karoly, rămâne în continuare în arest, după ce Curtea de Apel Brașov a respins, ieri, recursul făcut de avocații acestuia în urma arestării de 29 de zile pronunțată sâmbătă de Tribunalul Covasna.

”Recursul formulat de noi a fost respins de Curtea de Apel Brașov, drept pentru care domnul Racz Karoly rămâne în arestul de 29 de zile”, a declarat unul dintre avocații primarului, Sorin Vidican.

PCM sugerează autosuspendarea lui Racz din funcţia politică

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, consideră că primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, arestat pentru luare de mită, ar trebui să se autosuspende din funcţia de vicepreşedinte al PCM, până la clarificarea cazului, având în vedere că nu îşi poate îndeplini atribuţiile.

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, din partea căruia Racz a candidat la Primăria Târgu-Secuiesc, a anunțat ieri că primarul nu este într-o stare bună și pare marcat de ceea ce i se întâmplă, ceea ce este un semn al nevinovăției sale.

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, citat de Mediafax, că nu înțelege de ce Racz Karoly este reținut în continuare sub arest, din moment ce, potrivit apărătorilor, nu există probe concrete la dosar care să susţină acuzaţia de luare de mită. Kulcsar a arătat că Racz nu contestă că ar fi primit banii, însă susține că i-a primit cu împrumut, deoarece ar fi avut probleme financiare.

"Mă deranjează că unii, de exemplu domnul preşedinte Tamas Sandor (preşedintele UDMR Covasna şi şeful CJ - n.r.), vorbesc despre faptul că Racz Karoly este corupt, şi asta în condiţiile în care el nu a fost condamnat încă", a  declarat Kulcsar, potrivit Mediafax.

În același timp, PCM consideră că Racz Karoly ar trebui să se autosuspende din funcţia pe care o deţine în partid, respectiv cea de vicepreşedinte al PCM, până la clarificarea întregii situații, deoarece nu-și poate îndeplini atribuțiile, aflându-se în arest.

Acuzat de mită în formă continuă

Racz Karoly a primit sâmbătă după-amiază decizia de arestare pentru 29 de zile, în urma propunerii procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Edilul a fost acuzat de luare de mită în formă continuă - zece acte materiale. Din datele oferite de procurorii DNA, la baza acuzării lui Racz Karoly stă încheierea, pe 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială. Contractul avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră, iar potrivit DNA, Racz Karoly, în calitatea sa de primar, i-a pretins administratorului unei  societăţi - denunţătorul în cauză - o sumă de bani neprecizată în scopul derulării fără probleme a contractului - emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu rapiditate a plăţii produselor livrate. Potrivit DNA, între aprilie 2010 și februarie 2011, primarul Racz Karoly a primit de la denunţător, cu titlu de mită, o sumă de 41.000 lei. Banii au fost primiți în mai multe tranșe, câte 4.000 lei lunar în perioada aprilie-octombrie și alți 10.000 lei în luna noiembrie 2010, ultima sumă, de 3.000 de lei, fiind primită pe 17 februarie 2011.

În urma unui flagrant realizat vineri, pe 11 martie, Racz Karoly a mai primit cu titlu de mită suma de 10.000 lei, din partea denunțătorului, procurorii anticorupţie dispunând reţinerea primarului pentru 24 de ore. Pe 12 martie, Tribunalul Covasna a aprobat arestarea pentru 29 de zile a lui Racz Karoly, drept urmare acesta a fost suspendat din funcția de primar al municipiului Târgu-Secuiesc la începutul acestei săptămâni, atribuțiile sale fiind preluate de viceprimarul Szarvadi Jozsef.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alt cetatean, 19 martie 2011
Din Tg Secuiesc nimeni nu comenteaza nimic?Din orasul breslelor nu se aude nici un comentariu?Subiectul arestarii primarului Racz nu exista??
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.