ACTUALITATE 13 decembrie 2015

pulzArt3, desfășurat într-o atmosferă intimă

de Mirela Cara Dragu | 479 vizualizări

Cea de-a treia ediţie a festivalului pulzArt, care a avut loc în weekendul care tocmai s-a încheiat, s-a desfăşurat sub semnul „Anului tradiţiilor”. Pornind de la ideea că noțiunea de tradiție poate fi interpretată în mai multe feluri, festivalul a combinat o varietate de arte care timp de trei zile le-au fost prezentate publicului din Sfântu Gheorghe printr-o diversitate de evenimente, de la expoziții de artă și întâlniri culturale, la concerte de jazz, filme și artă teatrală.

Fiind legat de proiectul pentru obținerea de către municipiul Sfântu Gheorghe a titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 – „Identitate” –, evenimentul a avut în centru tema identității care a fost redată fie prin analiza crizei psihologice a stării ortodoxiei moldave de după 1989 și a locului pe care aceasta îl caută, făcută de scriitorul român Petru Cimpoieşu, fie prin teatrul de mişcare „Prieteni”, susţinut de trupa „Badora” în care s-a adus în prim plan o oscilare în jurul rolurilor feminine şi masculine, în ideea unei căutări a identității. De altfel, sub o formă sau alta, tema identității s-a regăsit în toate celelalte evenimente incluse în programul festivalului din acest an.

Comparativ cu edițiile anterioare, când au fost organizate și evenimente în aer liber, pulzArt3 s-a desfășurat într-un cadru intim, în interior, aducând oamenii mai aproape unii de alții prin intermediul culturii, cel mai bun liant la nivel social.

„Festivalul pulzArt de anul acesta a avut o altfel de atmosferă decât în anii anteriori. A fost o atmosferă mai familială şi datorită faptului că s-a desfășurat în luna decembrie când oamenii nu-şi petrec mult timp pe stradă sau în pieţe. În plus, anul acesta s-a pus accentul și pe proiectul i2021 în aşa fel încât energiile au fost mai degrabă concentrate în acest sens”, a spus coordonatoarea festivalului, Barta Mónika, care a declarat că cele mai urmărite programe au fost concertele Borbély-Dresch, Arifa şi spectacolul Teatrului Naţional Sârb, „Moartea lui Ivan Ilici” după Tolstoi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.