ACTUALITATE 24 august 2010

Public sau privat?

de Ana Sidon | 119 vizualizări
În cazul unei alegeri, lipsa specialiștilor de la noi din judeţ ar putea influenţa în mod negativ fie sistemul public de sănătate, fie pe cel privat Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Deme Judith, apreciază că separarea sistemelor de sănătate privat și public ar putea funcționa în condițiile în care ar exista și specialiști suficienți care să activeze în ambele sisteme, însă cel puțin în Covasna acest lucru nu este posibil fără a fi în detrimentul unui sistem sau altul.

În cazul unei alegeri, lipsa specialiștilor de la noi din judeţ ar putea influenţa în mod negativ fie sistemul public de sănătate, fie pe cel privat

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Deme Judith, apreciază că separarea sistemelor de sănătate privat și public ar putea funcționa în condițiile în care ar exista și specialiști suficienți care să activeze în ambele sisteme, însă cel puțin în Covasna acest lucru nu este posibil fără a fi în detrimentul unui sistem sau altul.

Deme Judith a declarat astfel că în județul nostru numărul specialiștilor este foarte mic, motiv pentru care unul dintre sisteme, cel care ar pierde din medici în favoarea celuilalt, ar avea probleme de funcționare.

„Nu știu fiecare cum va opta, dar majoritatea acum lucrează și la public și la privat. Dacă va trebui să opteze, vor alege probabil sursa care le va aduce cei mai mulți bani. Nu am de unde să știu care pe ce linie va merge, dar acea linie de unde vor pleca, va suferi. Şi dacă va fi sistemul privat, tot va fi o pierdere, pentru că era o alternativă, practic toți lucrează peste tot”, a afirmat dr. Deme.

În ceea ce privește diferențele dintre sistemul public de sănătate și cel privat de la noi din județ, directorul DSP consideră că acestea nu sunt prea mari în ceea ce privește dotarea, însă în privat timpul de așteptare este mai redus față de sistemul public care prezintă încă rămâneri în urmă la acest capitol, de asemenea existând probleme cu unele consumabile.

Ministrul sănătății, Cseke Attila, a propus recent interzicerea medicilor să activeze atât în sistemul public de sănătate cât şi în cel privat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
eugen, 24 august 2010
La sistemul privat, daca dai banul,intri,daca nu,NU!!!La sistemul de stat,are acces tot poporul,inclusiv cei care nu au cotizat cu nimic ,pentru ca sa vedeti....protectia sociala,...discriminarea citeste integral
Dan, 24 august 2010
In privat timpul de asteptare este mai redus decat in sistemul public deoarece domnii doctori se ocupa si pun mai mult suflet in activitatea privata pentru ca de acolo se scoate grosul, acolo este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.