ACTUALITATE 15 martie 2013

PSD Covasna îndeamnă la normalitate de Ziua Maghiarilor

de Monica Vrânceanu | 53 vizualizări

Pe clădirea CJ Covasna au fost arborate patru steaguri secuieşti şi alte două steaguri ale Ungariei

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, şi-a exprimat speranţa că manifestările de astăzi, dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, se vor desfăşura în condiţii normale şi nu vor apărea incidente. Arătând că autorităţile şi forţele de ordine au luat măsurile necesare, Horia Grama a făcut un apel către organizatori, cerându-le să fie atenţi la eventuali provocatori care ar putea declanşa „chestiuni greu de reparat apoi”.

Referitor la arborarea steagului Ungariei pe clădirea Consiliului Judeţean (CJ) cu ocazia Zilei de 15 martie, Grama a arătat că legea nu prevede aşa ceva, deci trebuie respectată; cu toate acestea, deputatul a subliniat că dacă e vorba despre o vizită oficială a unui reprezentant al statului vecin, situaţia se schimbă.

„În lege scrie că steagurile altor state se arborează cu ocazia unor evenimente comune, organizate de autorităţi din ţările respective. Dacă, cumva, e o primire oficială la CJ a cuiva din Ungaria, atunci arborarea poate fi considerată legală, dacă nu, e nelegală”, a explicat Horia Grama.

Pe clădirea CJ Covasna au fost arborate, pentru sărbătoarea de 15 martie, patru steaguri secuieşti şi alte două steaguri ale Ungariei.

La manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni de la Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc va participa vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

Programul manifestărilor cuprinde depuneri de coroane, spectacole, concerte şi luări de cuvânt ale liderilor comunităţii maghiare. Centrul din Sfântu Gheorghe a fost deja de ieri împodobit cu cocarde roşu-alb-verzi şi aici va avea loc o paradă a husarilor precum şi un marş al steagurilor secuieşti. O paradă a husarilor va avea loc şi la Târgu Secuiesc, unde de asemenea reprezentanţii comunităţii maghiare vor ţine discursuri.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.