ACTUALITATE 10 august 2010

Provizii de algocalmin

de Ana Sidon | 135 vizualizări
Covăsnenii se aprovizionează cu medicamente de teamă să nu rămână fără Vestea că de la 1 septembrie Algocalminul va fi eliberat pe bază de rețetă i-a determinat pe tot mai mulți covăsneni să cumpere medicamentul în cantități mai mari decât de obicei, ca să aibă suficient în zilele cu dureri de cap care se anunță tot mai multe. Potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor din județ, Nagy Andras, medicamentele fără rețetă se vând tot mai bine în ultima perioadă, asta poate și pentru că

Covăsnenii se aprovizionează cu medicamente de teamă să nu rămână fără

Vestea că de la 1 septembrie Algocalminul va fi eliberat pe bază de rețetă i-a determinat pe tot mai mulți covăsneni să cumpere medicamentul în cantități mai mari decât de obicei, ca să aibă suficient în zilele cu dureri de cap care se anunță tot mai multe.

Potrivit președintelui Colegiului Farmaciștilor din județ, Nagy Andras, medicamentele fără rețetă se vând tot mai bine în ultima perioadă, asta poate și pentru că oamenilor le este frică de majorarea prețurilor sau de o eventuală lipsă a medicamentelor în următoarea perioadă.

Printre cele mai căutate este Algocalminul, cel mai bine vândut medicament din România, dar care începând cu data de 1 septembrie va fi eliberat pe bază de rețetă.

Același lucru se va întâmpla și cu toate analgezicele și antipireticele care conțin metamizol, o substanță interzisă în multe țări.

Administrarea de metamizol poate duce la apariția agranulocitozei, boală care poate fi fatală. Este caracterizată prin scăderea granulocitelor din sânge și o infecție severă, care evoluează rapid.

În Marea Britanie, Suedia, SUA, Olanda, Grecia, Irlanda, metamizolul este interzis în analgezice, iar în Spania și Germania se poate achiziționa doar pe bază de rețetă.

Sursa foto: investigatorul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
''panoramix'', 10 august 2010
Mai fratilor traim in KONGO ! Unde esti tu TEPES doamne ?!Rau am ajuns !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.