ACTUALITATE 16 octombrie 2014

Prognoza meteo. Weekendul vine cu vreme rece, vânt şi ploi

de Covasna Media | 116 vizualizări

Vineri, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25...30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în toate regiunile, dar cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde la rafală va depăşi 70 km/h. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată în regiunile extracarpatice şi apropiate de normalul perioadei în rest. Maximele se vor situa între 14 grade în Maramureş şi 25 de grade în sudul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei.

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în toate regiunile, vremea devenind uşor mai rece decât în mod normal la această dată în nord-est. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în jumătatea nordică a Moldovei şi 21...22 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei în jumătatea estică a ţării şi în zona de munte, unde local va ploua. Pe crestele montane, trecător, precipitaţiile pot fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în estul teritoriului şi în extremitatea de sud-vest, unde viteza la rafală va depăşi 55 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare, cu peste 70 km/h.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar uşor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile estice şi sud-estice. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în estul ţării şi 20 de grade în vest.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.