ACTUALITATE 8 mai 2019

Profesor din județul Covasna printre câștigătorii concursului #Digitaliada

de Iulia Drăghici - Taraș | 2681 vizualizări

Ediția a treia a concursului #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. 224 de materiale digitale educaționale au fost înscrise, în total, în concurs, iar dintre acestea, juriul a selectat 9 câștigători.

Astfel, la secțiunea Conținut video, premiul I a fost revendicat de către Mircea Morar, profesor de fizică și matematică la Școala Gimnazială “Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, cu materialul video Refracția luminii. Filmele prezintă, într-un format accesibil și atractiv, fenomenul de refracție a luminii, conținând animații și reprezentări grafice. Mircea Morar a absolvit aceeași școală generală unde astăzi profesează și este foarte apropiat de elevii săi, care l-au încurajat întotdeauna să descopere puterea tehnologiei în procesul didactic.

“Apreciez foarte mult faptul că platforma Digitaliada contribuie la modernizarea învățământului încercând să-l aducă la nivelul la care ar trebui să fie. După ce am realizat acest lucru, am știut că pot contribui și eu la conținutul digital prin publicarea materialelor realizate de mine și evident, prin participarea la concurs!”, sunt cuvintele lui Mircea Morar.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial. În cadrul concursului, au fost deschise trei secțiuni pentru înscrierea materialelor digitale - Aplicații, Conținut video și Proiecte didactice. În cadrul fiecărei categorii au fost premiate trei materiale, valoarea totală a premiilor fiind de 8.000 Euro. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, astfel încât să-și susțină în continuare munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.

“Multe dintre materialele premiate promovează sau dezvoltă activități de învățare propuse în noile programe școlare și vizează în mod direct competențe specifice profilului de formare. Am convingerea că aceasta este calea prin care un profesor inovativ demonstrează că disciplina pe care o predă este un mijloc, și nu un simplu scop în sine - iar mijloacele de învățare digitale nu fac excepție”, a declarat Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal, Institutul de Științe ale Educației.

Juriul celei de-a treia ediții #Digitaliada a fost format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice și coordonator al Lotului Olimpic de Matematică - președintele juriului; dr. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal, Institutul de Științe ale Educației; Cristian Pațachia - Development & Innovation Manager - Orange România; Georgiana Roșculeț - coordonator programe naționale în cadrul Organizației Salvați Copiii;  Amalia Fodor, director Fundația Orange.

„Ne bucurăm să descoperim creatori care revin în concurs, motivați să prezinte abordări digitale diferite și care își doresc să  contribuie la îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. Ajuns la a treia ediție, concursul #Digitaliada a reușit să creeze în platforma Digitaliada o comunitate a persoanelor pasionate de educația digitală”, a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Sursa: Comunicat de presă, InfoDigitaliada. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.