ACTUALITATE 14 octombrie 2018

Profesoara din Târgu Secuiesc, foarte aproape de finala Ninja Warrior

de Iulia Drăghici - Taraș | 1648 vizualizări

Cea mai puternică femeie participantă la concursul de la ProTV nu a trecut mai departe

Profesoara de sport din Târgu Secuiesc, singura femeie care a reușit calificarea în semifinala concursului Ninja Warrior România, și-a încheiat duminică parcursul în emisiunea de la ProTv. Sportiva de 26 de ani a concurat cot la cot cu cei 50 de bărbați calificați de asemenea în semifinală, însă una dintre probe i-a pus probleme.

Mai trebuie să mă antrenez la balans, (...) dar a fost bine”, a spus aceasta după semifinala difuzată duminică seara. 

Nu doar că a fost prima femeie care a apăsat butonul roșu, dar Ilka Kis a fost și singura participantă calificată în semifinala Ninja Warrior România, de la ProTv, datorită wild cardului primit duminica trecută pentru cel mai bun timp pe probe.

Tânăra sportivă, în vârstă de 26 de ani, profesoară de educație fizică și sport la Clubul Copiilor din Târgu Secuiesc spune și că este mândră de reușita sa și totodată bucuroasă că poate să fie un exemplu pentru copiii cu care lucrează. „Munca dă întotdeauna rezultate. Eu fac totul cu pasiune. Îmi iubesc viața, jobul, antrenamentele. Fără acestea nu aș fi putut să ajung aici. Sunt mândră de mine și că am putut să mă calific în semifinale. Anul acesta o să antrenez copii, așa că o să pregătesc o nouă generație de ninja”, ne-a spus Ilka Kis, într-un interviu anterior.

Covăsneanca a terminat în 2010 Liceul „Nagy Mózes” din Târgu Secuiesc și este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității Transilvania din Brașov. Totodată aceasta a urmat și cursurile unei școli din Portugalia, Instituto Universitário da Maia – ISMAI. Pe lângă pasiunea pentru sport, tânăra își arată și latura artistică printr-o afacere de bijuterii create manual, cu sediul în Târgu Secuiesc. Proiectul, lansat în 2014, este numit Kilka store. În 2017 a fost profesoară de sport la Școala Gimnazială „Turóczi Mózes” din Târgu Secuiesc. În paralel, Ilka Kis a lucrat și ca monitor de ski şi snowboard pe timp de iarnă, în Poiana Braşov.

Covăsneanca nu a fost la prima semifinală Ninja Warrior pentru că ea a reușit performanța și în Ungaria, când a participat la aceeași emisiune.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.