ACTUALITATE 18 noiembrie 2020

Probleme pe unele străzi recent asfaltate, la Întorsura Buzăului

de David Leonard Bularca | 2633 vizualizări

Verificările au pornit de la o postare din mediul online

Tehnologia s-a dovedit încă o dată eficientă în comunicarea cu autoritățile locale. O postare pe Facebook care trăgea un semnal de alarmă cu privire la calitatea lucrărilor recent încheiate de pe o stradă din satul Floroaia, aparținător orașului Întorsura Buzăului, i-a făcut pe primarul orașului, Raul Urdă, și pe viceprimar, Silviu Popica, să verifice situația de la fața locului. Cele sesizate de cetățeni s-au dovedit a fi adevărate. Mai mult, s-au găsit aceleași probleme și pe o altă stradă din oraș, au spus, pentru Observatorul de Covasna, autoritățile locale.

Nereguli s-au găsit pe mai multe porțiuni ale străzii din Floroaia. După ce au văzut cu ochii lor realitatea din teren, reprezentanții primăriei l-au chemat la fața locului pe inginerul șef al firmei care s-a ocupat cu asfaltarea drumului.

„Am mers împreună cu domnul viceprimar să constatăm cele de pe Facebook, dacă sunt și conforme cu realitatea. Erau vreo șase, șapte locații similare cu cea din filmarea de pe Facebook. Am chemat și pe inginerul șef din partea firmei constructor, i-am prezentat situația, a văzut și dânsul, a fost de acord. Au zis că o să taie toată acea porțiune și o să refacă conform”, ne-a spus Raul Urdă.

Neregulile semnalate nu au fost singurele. S-au găsit aceleași probleme și pe o altă stradă din oraș.

„Este vina firmei, și-au asumat-o. Și au mai avut o astfel de situație, nu este singura situație acolo. Am mai avut una pe Meșteșugarilor (n. red. strada), în colțul străzii. Acolo, la fel, o parte din asfalt s-a rupt și nu a făcut priză cu cel de dedesubt, au tăiat, au refăcut pe cheltuiala lor fără niciun fel de probleme”, a mai explicat edilul.

Autoritățile locale au primit și o explicație pentru neregulile găsite.

„Probabil, au zis, nu a fost malaxat bine asfaltul sau a fost un pic cam rece în momentul în care s-a turnat. Dacă e rece, nu se mai lipește unul de altul”, a fost explicația oferită primarului.

Apel către cetățeni să sesizeze în continuare neregulile pe care le întâmpină

Primarul i-a rugat pe cetățenii orașului să sesizeze în continuare autoritățile locale când sunt martorii unor nereguli.

„E foarte bine că am primit această sesizare de la cetățeni, o să îi rugăm să pună pe pagina oficială a primăriei aceste sesizări, nu pe pagina personală a lor, că altfel nu le vedem. Să trimită către noi deocamdată. Până vom reactualiza și reface site-ul primăriei vom folosi pagina veche a primăriei, <<Primăria Întorsura Buzăului>>”, a mai spus, în final Raul Urdă.

Sursa foto: captură de ecran Facebook/„Votăm pentru noi”

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.