ACTUALITATE 11 octombrie 2010

Probleme cu încălzirea la Spitalul din Întorsura Buzăului

de Monica Vrânceanu | 66 vizualizări
Din cauză că unitatea aparţine de Consiliul Judeţean, Primăria Întorsura nu a putut cumpăra lemne pentru spital Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului a fost în pericol de a rămâne ieri fără încălzire, ca urmare a faptului că stocul de lemne s-a terminat. Din cauză că Spitalul aparține de Spitalul Județean care la rândul său este administrat de Consiliul Județean (CJ) Covasna, Primăria Întorsura Buzăului nu a putut cumpăra lemne pentru unitatea sanitară, ajungându-se în cele din urmă la o formă de împrumut care a salvat închiderea

Din cauză că unitatea aparţine de Consiliul Judeţean, Primăria Întorsura nu a putut cumpăra lemne pentru spital

Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului a fost în pericol de a rămâne ieri fără încălzire, ca urmare a faptului că stocul de lemne s-a terminat. Din cauză că Spitalul aparține de Spitalul Județean care la rândul său este administrat de Consiliul Județean (CJ) Covasna, Primăria Întorsura Buzăului nu a putut cumpăra lemne pentru unitatea sanitară, ajungându-se în cele din urmă la o formă de împrumut care a salvat închiderea Spitalului ca urmare a lipsei de căldură.

Situaţia este una destul de încâlcită și pornește de la chestiuni de ordin procedural, însă există pericolul ca actul medical să fie afectat de aceste nereguli.

Potrivit medicului-șef Vasile Iliuță de la Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului, lemnele pentru încălzire s-au terminat, iar situația apartenenței spitalului nu ușurează deloc treburile.

”Acest spital trebuia să treacă în administrarea Consiliului Local Întorsura Buzăului, el aparținând deocamdată de CJ. Autoritățile locale nu au dorit însă preluarea cu datorii. Pe de altă parte, s-a discutat și de o asociere între Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani - localități deservite de Spital, astfel încât acestea să susțină unitatea, inclusiv pe partea de încălzire cu lemne. Înțelegerea nu s-a finalizat însă deocamdată și Spitalul Județean trebuie să ne aprovizioneze cu lemne. Cu toate acestea, azi primim lemne de la Primăria Întorsura Buzăului”, a explicat Vasile Iliuță.

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că încălzirea Spitalului nu este responsabilitatea autorităților locale, însă acestea nu pot sta nici cu mâinile în sân, privind cum se închide unitatea.

”Legal și procedural nu aveam cum să le dăm bani de lemne celor de la Spital. Au rămas însă fără lemne și a trebuit să-i ajutăm cumva, nu-i puteam lăsa în frig, deoarece aveam o responsabilitate față de medici și de pacienți. Cei de la Spitalul Județean au susținut că ar mai exista lemne aici, dar eu vă spun că nu mai erau. Le-am dat însă o mașină de lemne, urmând să le mai dăm încă una, ca să aibă încâlzire până când Spitalul Județean va finaliza licitația pentru lemne pe iarna 2010/2011”, a declarat Leca Băncilă.

Managerul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe, Torok Zsuzsanna, a confirmat că Spitalul Județean a demarat licitația pentru achziționarea lemnelor necesare încălzirii la Spitalul din Întorsura Buzăului, fiind realizate astfel procedurile de achiziție. În aceeași idee, Torok a afirmat că nu știe însă să fi existat vreo problemă legată de lipsa lemnelor la Întorsura Buzăului, deoarece nu a fost anunțată de nimeni în acest sens.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.