ACTUALITATE 30 iunie 2017

Proba practică la examenul auto va fi înregistrată audio-video

de Iulia Drăghici - Taraș | 1760 vizualizări

Proba practică a examenul de obținere a permisului auto va fi înregistrată atât audio, cât și video, anunță Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, potrivit News.ro. 

Noua prevedere se va aplica începând de luni, 3 iulie, dar deocamdată doar în București și în județul Ilfov, însă etapizat, aceasta va fi implementată la toate serviciile județene.

Măsura are scopul de a asigura și verifica legalitatea examenului, spun reprezentanții Direcției de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Sistemele tehnice de monitorizare vor fi instalate pe maşinile folosite la susţinerea probei practice. Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A, precizează Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

„Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea "EXAMEN" şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a maşinii, iar datele sunt stocate astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente”, mai arată News.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.