ACTUALITATE 30 martie 2011

Prins cu 10.003 ţigarete netimbrate

de Monica Vrânceanu | 62 vizualizări
Poliţiştii din Baraolt s-au sesizat din oficiu la începutul acestei săptămâni cu privire la o persoană care deţinea în autoturismul proprietate personală produse accizabile - respectiv ţigarete netimbrate, neintroduse în circuitul fiscal. Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că poliţiştii au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în judeţul Braşov, iar la controlul asupra actelor s-a stabilit

Poliţiştii din Baraolt s-au sesizat din oficiu la începutul acestei săptămâni cu privire la o persoană care deţinea în autoturismul proprietate personală produse accizabile - respectiv ţigarete netimbrate, neintroduse în circuitul fiscal.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Andrea Buzsi, a declarat că poliţiştii au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în judeţul Braşov, iar la controlul asupra actelor s-a stabilit că la volan se afla B. Ioan, domiciliat în comuna Augustin, judeţul Braşov.

„În urma percheziţiei efectuate asupra vehiculului, poliţiştii au identificat 10.003 fire de ţigarete. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de către inspectorii Direcţia Judeţeană de Accize şi Oficiul Vamal Covasna la suma de 5.008 lei, reprezentând accize şi taxe vamale sustrase de la plată”, a declarat Buzsi, menţionând că fapta constituie infracţiune, numai până la 10.000 de fire de ţigarete putând fi considerată ca fiind doar contravenţie.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la achitarea prejudiciului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.