ACTUALITATE 22 noiembrie 2019

Primul strat de asfalt, turnat pe mai multe străzi din Ozun

de Daniela Luca | 1500 vizualizări

Autoritățile locale preconizează că lucrările se vor finaliza anul viitor 

Datorită condițiilor meteo favorabile, lucrările la infrastructura rutieră continuă pe mai multe străzi din Ozun, dar și pe strada principală din Bicfalău. 

Săptămâna aceasta, pe strada Principală din Bicfalău s-a turnat primul strat de asfalt, iar în paralel se lucrează la decopertarea altor străzi din sat. Totodată, asfalt a apărut și pe patru dintre străzile din Ozun. 

Proiectele pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din aceste localități sunt doar câteva dintre cele depuse și câștigate de Primăria comunei Ozun, conform edilului Ráduly István. 

„În Ozun și Bicfalău este unul din aceste proiecte câștigate care are o valoare totală de un milion de euro, plus TVA. Ne bucurăm foarte mult pentru că de fapt această activitate este una care finalizează lucrările care au început acum patru-cinci ani prin crearea rețelei de canalizare, sistem de alimentare cu apă potabilă și acum putem să facem și străzile. Condițiile meteo încă permit să lucrăm, dar dacă se va strica vremea, ne vom opri. Și așa suntem foarte mulțumiți că suntem pe 21 noiembrie și am reușit să turnăm asfalt și în ziua de azi. Vremea a ținut cu noi”, ne-a spus Ráduly István.

Conform contractului, lucrările de asfaltare vor fi finalizate anul viitor. 

„Urmează în primăvară stratul final, stratul de uzură. La Ozun deja e turnat primul strat de asfalt pe patru dintre cele șase-șapte străzi pe care le avem. (...) În localitatea Ozun, din cauza că lățimea drumului a permis, în fiecare stradă laterală unde modernizăm strada, este executat și sistemul de trotuar. La Bicfalău s-a turnat numai pe strada Principală și se lucrează la decopertarea altor trei-patru străzi, deci lucrarea este amplă și nu merge de pe o zi la alta. La anul în luna august-septembrie vor fi finalizate lucrările”, a mai precizat primarul. 

Și în Sântionlunca s-au efectuat lucrări de construcție a trotuarelor care ar trebui să se finalizeze anul viitor.  Valoarea lucrărilor pe cele trei tronsoane este de aproximativ un milion de lei, de data aceasta din bugetul local al comunei Ozun. 

În paralel cu aceste investiții, spun autoritățile locale, sunt în derulare altele cinci, tot din fonduri europene. În timp ce se efectuau lucrări de renovare la conacului Pünkösdi din Ozun, muncitorii au găsit o grindă de lemn, demnă să stea într-un muzeu. Aceasta a fost sculptată în 1733 și conține numele proprietarilor de la acea vreme. 

Sursă foto: Facebook/Primăria Comunei Ozun.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.