ACTUALITATE 22 august 2022

Primul proiect de bugetare participativă din istoria Întorsurii Buzăului a fost implementat

de David Leonard Bularca | 1040 vizualizări

Proiectul care a câștigat cele mai multe voturi din partea întorsurenilor pentru implementare, „Mișcare și sport pentru Întorsura Buzăului”, în cadrul programului de bugetare participativă organizat în premieră la Întorsura Buzăului anul acesta, a fost finalizat. În parcul de lângă Judecătoria orașului au fost montate aparate de sport (pentru picioare și brațe, cățărare, tracțiuni, echilibru, steppere). 

„Un alt proiect finalizat! Tu decizi pentru Întorsura! „Mișcare și sport pentru toata Întorsura!". Consilierii locali USR au inițiat acest proiect, Liceul Teoretic Mircea Eliade a propus, dvs. ați votat, iar noi am dus la îndeplinire această dorință. Vă mulțumim tuturor pentru implicare”, a scris, vineri, pe contul său de Facebook, primarul Raul Urdă. 

„Comunitatea începe să se implice și să înțeleagă mecanismul de scriere-analiză-implementare a unui proiect”

Viceprimarul de la Întorsura Buzăului, Silviu Popica, spune că se bucură că la Întorsura Buzăului „s-a spart gheața” și s-a reușit implementarea proiectului votat de cetățeni. Mai mult, îi îndeamnă pe oameni să meargă către autorități cu propuneri de proiecte în orice moment al anului, nu doar atunci când sunt lansate concursuri. 

„Implementarea propriu-zisă a proiectului s-a realizat într-un timp foarte scurt, practic cel mai mult a durat căutarea și compararea diferitelor oferte și furnizori, iar execuția a durat aproximativ două săptămâni. Echipamentele de fitness în aer liber sunt utilizate pe scară tot mai largă în spații publice și vin în sprijinul persoanelor care doresc să facă un minim de mișcare. Cu siguranță sunt echipamente de calitate, pentru că unul dintre criteriile de alegere a fost experiența furnizorului și recomandările altor clienți ai lor. Același furnizor a fost ales și de echipa de la Eliade, cei care au venit cu propunerea de proiect, semn că experiența lor în implementarea de proiecte și-a spus cuvântul. Sunt mulțumit că am „spart gheața” și comunitatea începe să se implice și să înțeleagă mecanismul de scriere-analiză-implementare a unui proiect. Sper ca în viitor să avem o implicare mai mare a cetățenilor în procesul de propunere/scriere a proiectelor și îi încurajez să vină cu propuneri documentate în orice moment, nu doar atunci când sunt lansate concursuri de proiecte”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, Silviu Popica. 

„Orășelul nostru se dezvoltă tot mai mult și intră pe făgașul civilizației”

Inițiatoarea proiectului, Maria Bularca, directoarea Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraș, spune că prin ideea sa și-a dorit să-și aducă contribuția la îmbunătățirea vieții întorsurenilor. 

„Nevoia de schimbare (a standardelor actuale, a mentalității unor cetățeni), dar și de susținere a demersurilor administrației locale în vederea îmbunătățirii traiului întorsurenilor, m-a determinat să propun acest proiect. Consider că acțiunile trebuie să fie comune și constante în desfășurarea lor. Orășelul nostru se dezvoltă tot mai mult și intră pe făgașul civilizației. Când autoritățile își îndreaptă atenția spre nevoile cetățenilor, nu pot să rezulte decât lucruri bune! Observăm echipe din primărie care zilnic fac ceva bun pentru comunitate. Iar lucrătorii nu sunt singuri, ci supravegheați îndeaproape de edili. Despre asta este vorba atunci când dorești să administrezi eficient resursele materiale și financiare”, ne-a spus Maria Bularca. 

În cadrul concursului de bugetare participativă „TU DECIZI PENTRU ÎNTORSURA BUZĂULUI”, care a avut un buget total de 50.000 de lei, au fost înscrise patru proiecte: „Mișcare și sport pentru Întorsura Buzăului” (a primit 125 de voturi), „Traseu ciclistic montan „Întorsura Bike Trip”” (51 voturi), „Vântule deschide-mi o carte” (38 de voturi) și „Teqball-ul noul sport” (patru voturi). Cetățenii au fost implicați în toate etapele: generarea de propuneri de proiecte, votarea lor, iar apoi implementarea și monitorizarea soluțiilor.

Campanii similare sunt și la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, dar și în alte locuri din țară. 

Sursa foto: Raul Urdă/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.