ACTUALITATE 24 martie 2020

Primarul cere dezvăluirea identității angajaților Spitalului infectați cu virusul COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 3159 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că a solicitat personalului medical de la Spitalul Județean infectat cu noul coronavirus să își dezvăluie public identitatea. Astfel, spune edilul, se vor elimina temerile cetățenilor.

În legătură cu situația de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, am solicitat personalului medical în cauză, care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, să-și anunţe numele public. Sper sincer că acest lucru se va face cât mai curând posibil, pentru a elimina temerile oamenilor și pentru a restabili încrederea comunității. Cred că aceasta ar fi atitudinea lor corectă și responsabilă acum. Combaterea acestei epidemii necesită fapte, fapte precise, clare. Nu căutăm un țap ispășitor, dar dorim ca persoanele care au fost în contact cu cei infectați să poată să îşi protejeze părinții, copiii și pe cei apropiaţi. În mod normal, nu aș cere-o și nu aș cere-o în mod public, dar acum există o situație de urgență, iar siguranța și sănătatea comunității trebuie să fie în primul plan”, a scris Antal Árpád, marţi dimineaţă pe pagina sa de Facebook.

Încă patru angajați ai Spitalului Județean au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus, conform anunțului făcut luni seară de conducerea unității spitalicești. Astfel, în total, se numără cinci cazuri confirmate numai printre angajați. 

Din cauza rezultatelor pozitive ancheta epidemiologică începută duminică va fi extinsă și continuată.

Informații de bază: https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/medic-infectat-cu-covid-19-trei-sectii-ale-spitalului-judetean-in-carantina

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.